• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSLE POLA GODINE: "Goša" opet radi

Izvor MONDO/Agencije

Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke jutros su obnovili proizvodnju, koja je zbog štrajka bila u prekidu skoro pola godine.

 Fabrika Goša opet radi štrajk završen Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Pedsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić izjavio je FoNetu da su svi radnici od jutros na svojim radnim mestima i da se proizvodnja odvija bez ikakvih problema.

Posla ima dovoljno, a trenutno radimo na finalizaciji dva vagona za Železnice Srbije (ŽS), za koje radimo i na kušet kolima, a tu je i izvozni posao delova za Iran, rekao je Vujičić.

Odluka o prekidu štrajka, koji je trajao preko pet i po meseci doneta je, nakon što su kupci "Gošinih" proizvoda svim zaposlenima isplatili prvu tranšu u iznosu od 30.000 dinara.

Pored toga, sa rukovodstvom fabrike smo dogovorili za još jednu isplatu od 30.000 dinara. Dogovoreno je i da se od prodaje vagona i delova, izmire sva dugovanja prema radnicima, rekao je Vujičić.

Radnici Goše prekinuli štrajk, dobili po 30.000

Bivši vlasnik "Goše" ostao je dužan radnicima za neisplaćene zarade preko 600.000 dinara pojedinačno, zbog čega su zaposeni stupili u štrajk 28. marta, tražeći pored toga i povezivaje radnog staža kao i overu zdravstvenih knjižica.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Баобаб

Како фабрика може да живи од производње два вагона?!? Па ви месечни рачун за струју не зарадите... 5,5 месеци штрајк и све сада функционише одмах и супер ма дај... неки још живе у дебелом социјализму... такве фирме (Гоша, Застава, ЕПС, Телеком и сл.) као и државни органи с безбројним агенцијама и поједоше сав буџет.

special image