POSLE POLA GODINE: "Goša" opet radi

Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke jutros su obnovili proizvodnju, koja je zbog štrajka bila u prekidu skoro pola godine.

1
A- A A+
goša, gosa, protest radnika goše, radnici goše, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Pedsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić izjavio je FoNetu da su svi radnici od jutros na svojim radnim mestima i da se proizvodnja odvija bez ikakvih problema.

Posla ima dovoljno, a trenutno radimo na finalizaciji dva vagona za Železnice Srbije (ŽS), za koje radimo i na kušet kolima, a tu je i izvozni posao delova za Iran, rekao je Vujičić.

Odluka o prekidu štrajka, koji je trajao preko pet i po meseci doneta je, nakon što su kupci "Gošinih" proizvoda svim zaposlenima isplatili prvu tranšu u iznosu od 30.000 dinara.

Pored toga, sa rukovodstvom fabrike smo dogovorili za još jednu isplatu od 30.000 dinara. Dogovoreno je i da se od prodaje vagona i delova, izmire sva dugovanja prema radnicima, rekao je Vujičić.

Radnici Goše prekinuli štrajk, dobili po 30.000

Bivši vlasnik "Goše" ostao je dužan radnicima za neisplaćene zarade preko 600.000 dinara pojedinačno, zbog čega su zaposeni stupili u štrajk 28. marta, tražeći pored toga i povezivaje radnog staža kao i overu zdravstvenih knjižica.

Tagovi:
Sve vesti