Rusi izazvali Irmu?!

Autor:

Jedan broj javnih ličnosti u SAD i neki mediji veruju da su Rusi krivi i za superoluje koje u poslednje vreme pogađaju Ameriku.

95
A- A A+Tokom poslednje tri sedmice dva razorna uragana pogodila su SAD - "Harvi" je divljao u Teksasu, a "Irma" na "Floridi".

"Možda su to opet Rusi?"- sasvim ozbiljno se pitaju Amerikanci u televizijskim emisijama, prenosi britanski "Dejli mejl".

Prema mišljenju nekih teoretičara zavera, Rusija je možda odgovorna i za uragan "Katrinu" u Luizijani.

Noćna mora: Majami pre i posle Irme (VIDEO)

Postoje i teorije prema kojima ni Amerika nije sasvim nevina u toj priči, pa neki tvrde da su SAD odgovorne za 30 godina suše u Iranu ili za ovogodišnje hladno leto u Rusiji.

Međutim, navodi "Ruski vesnik", ne postoje niti su kada postojali pouzdani podaci o tome da je SSSR posedovao klimatsko oružje ili da ga Rusija sada poseduje.

"ZVERINA" IRMA sve jača, 20 miliona ljudi beži!

Ali, u SSSR-u i SAD su postojali projekti, koji su manje-više poznati.

Jedna od prvih stanica za proučavanje gornjih slojeva atmosfere, jonosfere, pojavila se tokom pedesetih godina 20. veka u gradu Zmijevu, blizu Harkova, na teritoriji današnje Ukrajine.

Na istom principu zasniva se američki program HAARP na Aljasci, kome neki pripisuju odgovornost za potrese i druge kataklizme u celom svetu.

Međutim, naučnici odbacuju teorije o nameštenim olujama.

"AJLIN" pogodila Britaniju, lete krovovi (VIDEO)

Saradnici Instituta za fiziku i atmosferu Ruske akademije nauka navode da je nemoguće promeniti vremenske prilike u jednom delu Zemlje bez promene stanja atmosfere na celoj Zemlji.

Prema tome, ideja klimatskog oružja je sumnjiva, jer se njegovi efekti mogu vratiti kao bumerang.

Sebastijan u Nemačkoj seje smrt

Sve vesti