Skandal u Hrvatskoj:Osvajanje Ljubljane za 48 sati

Autor:

Izjava penzionisanog admirala Davora Domazeta Loše kako bi "hrvatska pešadija za 48 sati mogla da bude u Ljubljani" digla je na noge vrh Hrvatske. Lično je reagovala hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

89
A- A A+

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović večeras će penzionisanog admirala Davora Domazeta Lošu razrešiti članstva u njenom Savetu za domovinsku bezbednost zbog izjave kako bi "hrvatska pešadija za 48 sati mogla da bude u Ljubljani", navodi Hina.

"Čim sletim večeras potpisaću razrešenje Domazeta Loše", rekla je hrvatska predsednica novinarima na Malti.

Opet čokolada, opet Hrvati!

Krabar Kitarović tamo boravi na sastanku grupe "Arailos", koja okuplja šefove država članica EU, koji nemaju izvršna ovlašćenja.

"Poštujem njegov ratni put, ali njegove poslednje izjave su potpuno neprihvatljive, neodgovorne i raspiruju stanje među državama koje zahteva racionalno i odgovorno ponašanje, a ne izazivanje incidenata", rekla je Grabar Kitarović.

VELIKI PORAZ HRVATA: Janezima i Piran i koridor

Komentarišući odnose sa Slovenijom i arbitražu o graničnom sporu dveju država, penzionisani admiral je rekao da je "u geostrateškom smislu Slovenija samo privezak Hrvatske", podseća agencija Hina.

"Na takvo 17 godina dugo ucenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od rata, može da se odgovori na jedini način na koji oni razumeju - a to je za oktavu više", rekao je penzionisani admiral i dodao kako bi "hrvatska pešadija za 48 sati mogla da bude u Ljubljani".

Arbitražni sud u Hagu, podsećamo, presudom o graničnom sporu između Slovenije i Hrvatske u junu je odlučio da velika većina Piranskog zaliva (odnosno Savudrijske vale, kako to područje nazivaju Hrvati), pripada Sloveniji, koja je posebnim aktom udruživanja dobila i koridor prema međunarodnim vodama.

Hrvatska i Slovenija opet u "ratu"!

Sve vesti