Odloženo suđenje za smrt Fedora Frimermana

Autor:

U Višem sudu u Beogradu ponovo je odložen početak ponovljenog suđenja četvorici optuženih za brutalno prebijanje Fedora Frimermana (31), koji je do smrti izudaran u julu 2013. ispred beogradskog splava "Saund" na savskom šetalištu.

2
A- A A+
Fedor Frimerman, pomen, paljenje sveca Foto: Mondo/Goran Sivački

Suđenje je odloženo zbog izostanka optuženog N. U., dok su ostali optuženi D.P, D.D. i D.M. došli, pišu beogradski mediji.

Izostanag optuženog je opravdala njegova devojka, koja je donela medicinsku dokumentaciju o njegovoj navodnoj hospitalizaciji zbog kardioloških problema.

S obzirom na to da se pretres po zakonu ne može održati bez prisustva svih okrivljenih, sudija Bojan Mišić odložio je suđenje za drugu polovinu novembra.

Fedor Frimerman, da se ne zaboravi

Kobni dan za Fedora

Frimerman je nastradao 25. jula 2013. godine dok je pokušavao da spreči sukob prijatelja i radnika obezbeđenja koji je izbio na splavu. Njegovi prijatelji M.M. N.G. tada su zadobili teške povrede.

 “Uopšte nisam iznenađen odlaganjem. Sledeći put će nekom drugom pozliti, pa ćemo tako ići unedogled. Ovo suđenje je odavno besmisleno. Izgubio sam brata, a nedavno i majku, koja je presvisla od tuge, ne dočekavši da ubice njenog sina budu kažnjene”, kazao je novinarima nakon izlaska iz zgrade suda Fedorov brat Filip Čolović.

On kaže da mu svaki dolazak u sud i suočavanje s optuženima predstavlja neopisiv stres i kopanje po ranama koje neće zarasti dok je živ, piše “Kurir”.

Sve vesti