O odnosima u regionu, dijalogu sa Prištinom...

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora SAD-a Kajla Skota. Obojica su naglasila značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, kao i primene Briselskog sporazuma.

2
A- A A+

Vučić je sa američkim ambasadorom, uoči puta u Njujork radi učešća u debati 72. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, razgovarao o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, kao i o regionalnim i drugim međunarodnim pitanjima.

Vučić i Skot su, razmatrajući regionalnu situaciju, izrazili nadu da će se odnosi na Zapadnom Balkanu razvijati u pravcu mira, stabilnosti i saradnje i da je za to neophodno da svi u regionu daju svoj doprinos.

Vučić o susretu s Trampom, Brnabić, gej paradi...

Skot je pozdravio poziv Vučića za unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji i preneo da SAD ohrabruju sve strane da sadržajno razmišljaju i rade na sveobuhvatnom rešenju za odnose Beograda i Prištine, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Dvojica sagovornika su naglasili značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, kao i primene Briselskog sporazuma.

Predsednik Vučić i ambasador Skot su razgovarali o evropskom putu Srbije i američkoj podršci reformskim naporima, uključujući i jačanje vladavine prava.

U razgovoru je konstatovan i stalan uspon bilateralnih odnosa, a razmotrene su i mogućnosti za dalje jačanje ekonomske i vojne saradnje dveju zemalja, navodi se u saopštenju.

Skot: Niko Srbiju ne tera u NATO, ali...

Sve vesti