Riot Fest - dolaze britanske legende!

Autor:

Veče sirove pank energije u oktobru u Domu omladine!

Treći Belgrade Riot Fest održaće se 21. oktobra od 20h u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Na ovom izdanju, sada već tradicionalnog festivala nastupiće bendovi: Birtija, Drink Or Die, Žuta minuta, Štab i Cepeni Ćunci, a kao hedlajneri najavljeni su legendarni pankeri iz Velike Britanije – The Last Resort!

Ovo ime dobro je poznato svima koji su pratili i prate punk i Oi scenu još osamdesetih godina – jedan su od prvih i najpopularnijih Oi bendova na svetu! 1980.godine započeli su svoju priču koja još uvek traje, a ime su bendu dali po tada popularnoj skinhed prodavnici u Londonu koja je postala simbol ovog pokreta i životnog stila britanskih pankera. Dve godine kasnije izdali su album "A Way of Life – Skinhead Anthems" a tokom godina objavili su još četiri albuma i nekoliko kompilacija. Trenutno snimaju novi album i kažu da se nadaju da će uspeti da i na njemu ožive pravu street Oi energiju po kojoj su i poznati, a nagoveštavaju i da će se u narednom periodu snimati još neki video spot.

Izvor: YouTube

Nedavno su nastupali na Rebellion festivalu, imali su udela i u memorijalnom koncertu posvećenom Mikiju Ficu, a od nastupa koji ih očekuju u narednim mesecima, sa zadovoljstvom izdvajaju i ponovni dolazak u Beograd!

"Poslednji put kada smo bili tamo, svirali smo na brodu... Koji, srećom, nije plovio, pa niko nije dobio morsku bolest. Sigurni smo da će biti super koncert," kažu momci i dodaju.

Roi, JJ, Mik i Beef obećavaju veče puno prave, iskrene, sirove punk Oi energije, ne treba ga propustiti!

Pored ovog legendarnog britanskog benda, na trećem izdanju festivala nastupiće i domaći bendovi Birtija, Drink or Die, Cepeni Ćunci, Štab i Žuta minuta.

Ulaznice za Belgrade Riot III po ceni od 1.490 dinara već su u prodaji na svim prodajnim mestima i sajtu Eventima. Na dan festivala cena ulaznice iznosiće 1890 dinara.

Sve vesti