Kako je Manolo postao "kralj cipela"

Autor:

Sinoć je u Njujorku premijerno prikazan film o čoveku koji je ženske cipele pretvorio u umetnost.

0
A- A A+

Manolo Blanik je sinonim za svetlucave, skupocene cipele optočene kristalima. Čudno, kad uzmete u obzir da on uopšte nije imao nameru da se time bavi u životu... Radio je za Ujedinjene nacije, pre nego što se preselio u Pariz, a onda je jednom prilikom pokazao svoje skice čuvenoj urednici "Voga", Dajani Vrilend, koja mu je rekla "Mladiću, pravite nešto. Pravite aksesoare. Pravite cipele". I, tako je i bilo.

Film "Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards", premijerno prikazan 15. septembra, nudi jedisntven uvid u život i karijeru sedamdesetčetvorogodišnjeg španskog dizajenra, koji je zaista "karijeru" započeo praveći cipele za guštere, od omota "kedberi" čokoladica, kada je bio dete.

Film donosi intervjue sa velikim zverkama modne industrije, od Ane Vintur, Palome Pikaso, Iman, preko Naomi Kembel, Karli Klos do Rijane, koji govore o značaju Blanikovog rada za svet mode. Naomi je jasna i direktna - za nju, Manolo je "kralj cipela".

Ovo ostvarenje donosi priču o čoveku koji je potpuno obuzet radom kojem je posvetio čitav život.

"Najveću radost u životu pričinjava mi da provodim vreme u fabrici, znate", govori Blanik. "Tužno je reći tako nešto, ali to je jedino što volim."

Izvor: YouTube

I kad pogledate kako veličanstvene cipele pravi, jasno je da govori istinu:

A evo i koje su mu "omiljene":

Izvor: YouTube

Već 22 godine nosi iste cipele!

Sve vesti