Katarina Radivojević: Hoću brak, ali čekam pravog

Autor:

Srpska glumica Katarina Radivojević koja živi na relaciji Los Anđeles - Beograd, za hrvatske medije kaže da je zamrzla jajne ćelije i da čeka onog pravog. "Slika o Srbima u svetu je trenutno loša, želim da pomognem da se to promeni".

18
A- A A+

Srpsku glumicu Katarina Radivojević gledaćemo u drugoj sezoni popularne serije "Ubice mog oca" (igra kontroverznog javnog tužioca Mariju a šta je rekla o toj ulozi pročitajte OVDE), a u budućnosti ćemo joj, možda, biti zahvalni ako uspei u svojoj nameri da pomogne stvaranju bolje slike o Srbima u svetu.

O tome šta je radila prethodnih godina, u intervjuu za "Jutarnji list", kaže da je snimala u Americi, išla na audicije za velike uloge, koje su joj izmakle u poslednjim trenucima, glumila u srpskim serijama, pozorišnim predstavama, ali i... zamrzla jajne ćelije.

ZA 5 GODINA SEBE VIDI OVAKO

"Vidim se više u produkciji, a možda manje u glumi. Želela bih da svojim malim doprinosom kroz film i pozorište promenim sliku o Srbima u svetu, koja je trenutno jako loša. I vidim se sa porodicom koju sam ostvarila iz velike ljubavi, a ne kompromisa".

U intervjuu je pričala i o braku, kao i odluci da zamrzne jajne ćelije.

"Želim i dalje, ali ne sa bilo kim. Želim sa pravim partnerom i ne po svaku cenu. Zamrznula sam jajne ćelije i dalje sam u tom procesu, s obzirom na to da to radim na najprirodniji način, a ne hormonskom stimulacijom pa je potrebno da sakupim šest... Preporučujem svim ženama koje žele da odlože majčinstvo, bez obzira na to je li reč o zdravstvenim problemima ili zbog toga što nemaju partnera sa kojim bi se odlučile na taj korak".

A kakva je Kristina Radivojević u ljubavi?

"Pa ne znam... uvek sam fer igrač. Pa kad i onaj pored mene to nije, obično me nikada ne zaboravi. Nisam osvetoljubiva, da me ne biste pogrešno shvatili. Samo nisam baš naivna posle svega što sam preživela iako može da mi se dogodi, kako se to kaže, da me neko prevede žednu preko vode".

Dodaje: "Verujem i dalje u sudbinske ljubavi, one me pokreću, lome, čine me lepšom, podsećaju me da sam živa iznutra, da sam još mlada i divlja u srcu".

Ništa joj ne nedostaje iz Srbije!


Nijednog trenutka nije zažalila što je otišla u Ameriku, a na to ju je nagnao razgovor sa Mirom Furlan.

"Ne, naravno da se ne kajem. Usavršila sam engleski jezik, stekla divne prijatelje, otvorila sebi neke nove puteve, shvatila koliko je teško uspeti kao glumica. Upoznala sam kundalini jogu koja mi je mnogo pomogla, a spoznala sam i koliko je teško izgubiti akcenat, posebno kada se družiš sa Balkancima, kao što ja činim. Pa i da ne uspem u Americi kao glumica, razmišljala sam, umrijeću srećna jer sam probala. Sećam se da me je Mira Furlan na snimanju 'Najboljih godina' pitala upravo to - da li bih umrla srećnija da nisam probala ili da jesam, ali da nisam uspela? Kao iz topa sam joj odgovorila ovo drugo i Mira mi je rekla: 'Onda treba da ideš'. I otišla sam!". 

O tome šta je radila prethodnih godina, nabraja:

"Nije bilo lako... Radila sam predstave u Njujorku i Los Anđelesu... I poneko beznačajno snimanje. Bilo je i nekoliko velikih audicija koje, zapravo, mogu da nabrojim na prste, a koje sam izgubila u poslednjem krugu. Te uloge su bile kao za mene napisane. Dobile su ih uglavnom Amerikanke koje su imitirale akcent koji je meni potpuno prirodan. Odigrala sam tri glavne uloge u televizijskim serijama u Srbiji i jednu u Rusiji za njihov prvi kanal, gde sam glumila na ruskom i engleskom. I zaledila par jajnih stanica. Počela sam da učim španski jezik i sviram klavir, naučila da ronim na Visu. Nisam se promenila. Volim ljude i verujem im, ali sam opreznija".

O ljubavima i glasinama nije želela da priča. Srpski mediji su svojevremeno pisali da se otisnula u SAD zbog ljubavi i veze sa Benisijem del Torom, a potom su je povezivali sa Mihailom Hodorkovskim, inače velikim kritičarom ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Nikada nisam pričala o privatnom životu, a posebno ne o druženju sa poznatim osobama iz regiona ili Holivuda. Istina je - otišla sam u Ameriku zbog ljubavi, ali to je bio samo jedan od razloga. I to je bilo sve što sam rekla u jednom intervjuu, a onda su svi preneli drugačije", rekla je glumica.

Na potpitanje o Hodorkovskom, odgovorila je: "Privatni život ne komentarišem, kao ni razne špekulacije o njemu".

OVAKO JE DEMANTOVALA VEZU SA HODORKOVSKIM: "Nisam luda da se kačim sa Putinom"


Narednog proleća trebalo bi i da počne snimanje krimi-film u režiji Adama Rajta, a u kojem bi trebalo da igra i legendarni Tom Henks. U ovom filmu će Katarina će ona glumiti reporterku, a pojedine scene biće snimane u Hrvatskoj.

Upitana kako se priprema za tu ulogu, odgovorila je:

"Mnogo istražujem, čitam, zanimam se za tu tematiku. Scenario je još u izradi, tako da se gradi i moj karakter. Osim toga, i lično sam imala situaciju velike krađe koju sam uspešno rešila sa svojim odličnim advokatom Sašom Divjakom iz Zagreba. Upravo zato su moji motivi za učešće u filmu o raskrinkavanju kradljivaca još veći i iskreniji. Muka mi je od toga da narod jedva preživljava dok se oni bahate po skupim jahtama i u ekskluzivnim odmaralištima privatizovanim na sumnjiv način. Naravno, svaka čast pojedincima koji su došli do novca poštenim radom".

U ovom filmu trebalo bi da bude i producent, a tog posla se prihvatila, kaže, jer je "shvatila da je to možda dobar način da uradi nešto značajnije od statiranja u velikim filmovima A produkcije".

Upitana da li razmišlja, možda, o povratku u Srbiju, u neko sigurnije okruženje, odgovorila je:

"Ne, nikad nisam razmišljala o povratku zauvek. Dolazila sam u Beograd na snimanja da me publika ne zaboravi. I da vidim prijatelje i porodicu. Ali, verujem da kad jednom osetite taj duh svetskih metropola, teško se vraćate kući za stalno. Imam nomadsku dušu i vrlo sam živa po prirodi pa ne volim baš mirne luke. Stalna borba je za mene vrsta adrenalina bez kojeg ne mogu da živim".

A da li je zažalila što je zbog ljubavi otišla iz regiona?

"Ne! I nisam bila na vrhuncu karijere, pre bih rekla na vrhuncu popularnosti od koje sam zapravo možda pobegla. Volim svoju privatnost pa ni dan danas nemam Instagram i Facebook, što i nije baš pametno".

MONDO TV sa Katarinom: Ne doživljavam sebe kao zavodnicu

Izvor: MONDO

Tagovi:
Sve vesti