Venger o navijačima Kelna: Čudo da smo i igrali

Autor:

Šta Francuz kaže o incidentima u 1. kolu Lige Evrope

5
A- A A+

Utakmica Arsenal - Keln, kojom se nemački klub vratio na evropsku scenu posle 25 godina, ostaće duže upamćena po problemima sa navijačima nego po konačnom rezultatu.

Gostujuće pristalice stigle su u London u ogromnom broju (20.000) iako su imale samo 2.900 karata za svoje sektor i zabranu da budu na drugim delovima stadiona "Emirati".

Ipak, Nemci su izbegli tu zabranu i "raštrkali" se po celom stadionu, a o incidentima, sukobima navijača - međusobnim i sa policijom pisalo ce tokom čitave večeri i jutra. U međuvremenu, reagovala je i UEFA i pokrenula postupak protiv oba kluba.

Evo šta o čitavom slučaju kaže menadžer Arsenala, Arsen Venger.

"Pravila su poštovana i gostima je prosleđeno 3.000 karata, ali je očigledno da ih je došlo mnogo više, kao i da su izazvali značajnu gužvu i uznemiravanje van stadiona. Mnoge karte su preprodane i kupovane 'na crno' i to je veoma razočaravajuće. Iznenadilo me je što je meč uopšte odigran. Mislio sam da neće biti, jer ne očekujem od policije da preuzima bilo kakav rizik".

"Živimo u društvu koje je 100 odsto sigurno i mislio sam da se nadležni neće kockati kada sam video slike sa stadiona. Ipak, moram priznati da su se naši navijači dobro suočili sa situacijom i da nije bilo pogoršavanja". 

Sve vesti