Pobesneli bik Boško ubio oca, sin čudom preživeo

Autor:

Bik Boško ubio je Milana Lupulovića (71), iz borskog sela Šarbanovac, a njegovog sina Dragana (40) teško povredio na njihovom imanju. Boško je težak oko 500 kilograma i Lupulovići su ga čuvali nekoliko godina.

13
A- A A+

"Ustao sam i, po običaju, otišao u štalu da nahranim Boška. Kada sam otvorio vrata, nisam zatekao bika kod jasala. Ne znam kako, ali je, nekako, uspeo da se odveže. Stajao je na sredini štale i gledao u mene", rekao je Dragan "Večernjim novostima".

Dragan kaže da se nije uplašio, jer bika čuva nekoliko godina i bik nikada nije bio agresivan.

"Ne znam šta se desilo, jer se sve odigralo veoma brzo. Samo sam video kako se Boško zatrčao ka meni. Podigao sam ruke i sledeće čega se sećam je kako me on, između rogova, nosi i juri po dvorištu", navodi Dragan.

U jednom trenutku, bik je zbacio Dragana i pokušao da ga ubode rogovima. Ali, tada je iz kuće istrčao Milan, koji je pokušao da smiri Boška.

RAZJARENI BIK povredio nekoliko ljudi (VIDEO)

"Mislim da i tata nije mogao da veruje šta se dešava. Boško se okrenuo ka njemu. A, onda se, nakon nekoliko sekundi, zatrčao ka njemu i uboo ga rogovima u stomak. Otac je jauknuo i stopoštao se u dvorište", kaže Dragan.

Bik je nastavio da gazi Milana. Životinja, teška pola tone, slomila je nesrećnom čoveku glavu, kao lubenicu, pišu "Novosti".

"Majka Ruža, jedva pokretna, pokušala je da odbrani oca, ali je bik nasrnuo i na nju. Ali, u tom trenutku su sa susednih imanja dotrčale komšije, opkolile bika i krenule da ga ubadaju vilama. Bik je skakao, kao da je bio priključen na struju. Pokušavao je još nekoga da povredi. Ali, komšije su uspele da ga, na jedvite jade, uteraju u štalu i zaključaju", navodi Dragan.

Španija: Bikovi naboli trojicu na rogove (VIDEO)

Pozvana je odmah Hitna pomoć, ali su lekari samo mogli da konstatuju da je Milan umro od zadobijenih povreda, dok je Dragan prošao sa lakšim ozledama.

"Terao sam oca nekoliko puta da prodamo bika i stari traktor. Hteo sam da kupimo noviji traktor i obrađujemo zemlju, ali tata nije hteo da se odvoji od Boška. A, bik mu je, eto, došao glave", kaže Dragan.

Sve vesti