Bogdan: Vera do kraja, idemo po zlato

Autor:

Lider srpske reprezentacije posle meča razmenio komplimente sa Švedom...

Bogdan: Vera do kraja, idemo po zlato Foto: MN Press

Bogdan Bogdanović za 13 meseci će odigrati tri velika finala - Olimpijskih igara, Evrolige i u nedelju Evropskog prvenstva.

Sa 24 poena je predvodio nacionalni tim do pobede nad Rusijom 87:79, a pet prelomnih ubacio je u 39. minutu, čime je odbio poslednji napad Alekseja Šveda i ekipe.

"Izuzetan uspeh za nas, za mene lično prvo finale Eurobasketa, a i za ovu novu generaciju. Ne znam šta da kažem, stvarno sam presrećan. Posle onolikih povreda mi smo nastavili da verujemo. I Sale nam je ulivao neverovatnu dozu samopouzdanja i energije za ovo, spremao nas za ovakve fizičke napore. Čestitke svim igračima i hvala navijačima koji su došli da nas podrže", rekao je Bogdanović srpskim novinarima u dvorani "Sinan Erdem".

"Napravili smo 14, 15, 16 razlike i onda ona serija 10:0, bezveze. Ali eto, oni imaju kvalitet, pokazali su da mogu to za dva minuta da stignu. Mi smo malo pali, ali najbitnije je da igramo finale, zbog toga smo ovde", u dahu je govorio sjajni bek.

Njegova trojka 104 sekunde pre kraja, za vođstvo 81:74, bila je potez koji je odlučujuće usmerio srpski tim ka pobedi.

Nešto ranije "vezao" je dva promašaja, posle kojih je vođstvo "orlova" svedeno na samo 75:73, a pre pobedonosnog koša šutirao je 2/7 iza linije 6,75 metara.

"Verovao sam do kraja. Kao što uvek kažem, radim to stalno na treningu. Promašio sam neke šuteve kada sam bio sam i onda pogodio taj najteži. Takva je košarka, takav sam ja i to je to, ha-ha".

Finale EP, iz glavne uloge u ekipi, nešto je o čemu sanja svaki mlad igrač.

"Ne mogu sada da opišem, ali neverovatno je da u tri godine igramo i svetsko finale i Olimpijadu i sada ovo... Treba naći energiju i iskoristiti stečeno samopouzdanje da uzmemo zlato".

Bogdan Bogdanović Eurobasket Foto: MN Press


Ispali su Španija, Francuska, Litvanija, sve "papirnati" favoriti pre početka takmičenja, ali Bogdanović je svestan da Srbiju u nedelju čeka najteži posao do sada.

"Slovenci su jako nezgodni, igraju bez greške, nemaju poraz, moramo još jače da im odgovorimo".

Na kraju su dva majstora, Bogdanović i Šved imali nekoliko trenutaka da "u četiri oka" razmene utiske sa utakmice.

"Rekao mi je 'Ti si lud', ovo-ono...Ja sam odgovorio 'Pa, pogledaj majstore, daješ 30 poena na svakoj utakmici'... Ali, bitno je na kraju ko je prošao u finale".

Pobedu su igrači proslavili zajedno sa čelnicima KSS, koji su došli na parket, na čelu sa Predragom Danilovićem.

"Hvala svima što su došli da nas podrže, hvala navijačima. Igramo za 30 odsto bolje kad su oni tu. Nadam se da će ih u nedelju biti još više".

Zlatna medalja bila bi prva za mušku reprezentaciju samostalne Srbije, ali igrači neće dozvoliti da ih to optereti.

"Treba da uživamo u košarci. Da se oporavimo večeras, sutra da odmorimo glave i u nedelju ujutru opet da uđemo u fokus", završio je Bogdan Bogdanović.

Izvor: Youtube/FIBA

Sve vesti