Dete teško povređeno u nesreći!

Autor:

Trogodišnja devojčica je reanimirana i zbrinuta je na Urgentnom centru, rekla je Nada Macura.

0
A- A A+
nesreća, ilustracija, udes, hitna Foto: MONDO, Mario Milojević

Protekla noć u Beogradu bila je teška, sa pet saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno ukupno osam osoba, među kojima trogodišnja devojčica koja je reanimirana, a tešku traumu zadobila je i žena koja je pala sa petog sprata.

Devojčica je teško povređena u saobraćajoj nesreći koja se dogodila u 19:50 sati u Bečmenu, u Ulici 11. oktobra kod broja 74, i bez svesti je prevezena u Urgentni centar na reanimaciju, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, druga lekarska ekipa zbrinula je dve osobe za koje se pretpostavlja da su majka i otac devojčice, oboje oko 53 godine starosti, i prebacila ih takođe u Urgentni centar, ali bez teških trauma.

U 19:46 sati u Požeškoj ulici 144 žena stara 27 godina pala je sa petog sprata i zadobila tešku traumu nakon čega je, svesna i bez vidljivih povreda, prevezena u Urgentni centar na reanimaciju.

Na putu za Trešnju u Ripnju u saobraćajnoj nezgodi povređen je muškarac (19) u 22:40 sati, dok je u 23:10 sati u Makenzijevoj kod broja 91 motociklista star 34 godine udario u kombi i s lakšim povredama prevezen u Urgentni centar.

U saobraćajnoj nezgodi u Boljevcima ka Progaru u 23:54 sati povređena su dva muškarca, od 28 i 50 godina starosti, od kojih je prvi zadobio povrede glave i potkolenice, a drugi tupu povredu grudnog koša.

Na Zrenjaninskom putu kod "Metroa" u Krnjači u 00:49 sati lakše je povređena ženska osoba (50) u svojstvu pešaka i prevezena u Urgentni centar.

Hitna pomoć je noćas, navela je Macura, imala ukupno 102 intervencije od kojih 22 na javnom mestu, a od hroničnih bolesnika za pomoć su se najviše javljali srčani sa bolom u grudima, astmatičari i hipertoničari.

Juče je, prema njenim rečima, zabeleženo 128 intervencija Hitne pomoći od kojih 48 na javnom mestu, a dve osobe zadobile su teške traume - jedna u saobraćaju, a druga za mašinom.

Sve vesti