• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski virtuoz zatvara Bemus

Izvor MONDO/Tanjug

Mlada zvezda klasične muzike, ruski violinista Jurij Revič uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS -a pod upravom Bojana Suđića nastupiće 20. oktobra u Kolarcu na zatvaranju 49. Bemusa.

Pored kompozicija Paganinija i Prokofjeva, na tom koncertu bice premijerno izvedeno i novo delo, porudžbina BEMUS-a, "Matematicki san" Damjana Jovicina.

Povezane vesti

Iako ima tek 26 godina, Jurij Revic koncertira širom sveta od najranije mladosti- u Karnegi Holu je debitovao 2009, u milanskoj Skali 2013, a zatim su usledili nastupi i u drugim cuvenim dvoranama kao što su Berlinska filharmonija i Koncerthaus, Muzikferajn i Koncerthaus u Becu, ciriški Tonhale, Gevandhaus u Lajpcigu, Sala Cajkovski u Moskvi...

"Koncert predstavlja veliki izazov za izvodaca, tehnicki je vrlo zahtevan. Najpoznatiji je po svom poslednjem stavu 'La Campanela', svetski poznata melodija koja je aranžirana veliki broj puta za razlicite instrumente i ansamble, korišcena u filmovima, kao melodija za zvono na mobilnim telefonima...Veliko je iskušenje za muzicara kada treba da svira tako poznatu kompoziciju koja je izvedena mnogo puta" kazao je Revic organizatorima povodom svog nastupa u Beogradu.

Jurij Revič Zigeunerweisen
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE