Ruski virtuoz zatvara Bemus

Autor:

Mlada zvezda klasične muzike, ruski violinista Jurij Revič uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS -a pod upravom Bojana Suđića nastupiće 20. oktobra u Kolarcu na zatvaranju 49. Bemusa.

Pored kompozicija Paganinija i Prokofjeva, na tom koncertu biće premijerno izvedeno i novo delo, porudžbina BEMUS-a, "Matematički san" Damjana Jovičina.

Iako ima tek 26 godina, Jurij Revič koncertira širom sveta od najranije mladosti- u Karnegi Holu je debitovao 2009, u milanskoj Skali 2013, a zatim su usledili nastupi i u drugim čuvenim dvoranama kao što su Berlinska filharmonija i Koncerthaus, Muzikferajn i Koncerthaus u Beču, ciriški Tonhale, Gevandhaus u Lajpcigu, Sala Čajkovski u Moskvi...

"Koncert predstavlja veliki izazov za izvođača, tehnički je vrlo zahtevan. Najpoznatiji je po svom poslednjem stavu 'La Campanela', svetski poznata melodija koja je aranžirana veliki broj puta za različite instrumente i ansamble, korišćena u filmovima, kao melodija za zvono na mobilnim telefonima...Veliko je iskušenje za muzičara kada treba da svira tako poznatu kompoziciju koja je izvedena mnogo puta" kazao je Revič organizatorima povodom svog nastupa u Beogradu.

Izvor: YouTube

Tagovi:
Sve vesti