ISIS napao u Londonu, vojska na ulicama (FOTO)

Britanske vlasti danas nastavljaju potragu za osumnjičenima za napad na voz u podzemnoj železnici u Londonu, u kojem je ranjeno 29 osoba, dok je na stotine vojnika raspoređeno širom zemlje.

6
A- A A+

Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na "kritičan" kasno sinoć, nakon što je bomba delimično eksplodirala tokom jutarnje gužve u metrou, što znači da vladine operativne snage veruju da bi mogao da usledi još jedan napad, navodi danas AP.

Racija u Sariju

Britanska policija saopštila je danas da vrše pretres određene lokacije u Sariju, na jugu Engleske, a da su stanari okolnih zgrada evakuisani iz predostrožnosti. "Postavljeni su kordoni policije u krugu od oko stotinjak metara kao podrška operaciji gradskih službi bezbednosti", navodi se u saopštenju. Nešto ranije je policija saopštila da je uhapšen 18-godišnjak u sklopu istrage o bombaškom napadu u metrou u Londonu.

Vojnici će se danas pridružiti policajcima na javnim mestima kako bi sprečili eventualne napade posle jučerašnje eksplozije u londonskom metrou.

Prema poslednjim informacijama, britanska policija je danas objavila da je izvršila "važno hapšenje" u vezi sa napadom na stanici metroa u Londonu.

"Jutros smo izveli važno hapšenje u okviru istrage", navodi se u saopštenju.

Navedeno je da je osumnjičeni 18-godišnjak jutros uhapšen "u lučkom području Dovera" zbog veze sa "terorističkim aktima".

Napad se dogodio juče ujutro u vozu na londonskoj metro stanici "Parsons grin", a policija ga je proglasila terorističkim aktom. Za sada niko nije uhapšen.

TEROR U LONDONU: Identifikovan osumnjičeni

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za taj napad, a saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Rojters.

Britanska služba bezbednosti identifikovala je juče osumnjičenog za umešanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj Njuz, citirajući snage bezbednosti.

Sve vesti