Izgleda da je vreme!

Autor:

U malo koji klub, posle Bajerna iz Minhena, možete da odete, a da to bude iskorak unapred.

Stvari u Bajernu iz Minhena ove sezone ne stoje dobro. Govori se čak i o ranom odlasku Karla Anćelotija s klupe.

Ali, shodno tome, govori se i o razlazu šampionske generacije, koja nije imala premca u Nemačkoj, ali koja nije uradila ono što se od nje očekivalo u Evropi - da bar jednom bude najbolja.

Jedan od najboljih igrača ove generacije fudbalera Bajerna, ako ne i najbolji - Robert Levandovski - navodno je procenio da je vreme da nastavi dalje, a to dalje zove se: Real Madrid.

Madriđani su i ranije bili zainteresovani za neverovatnog poljskog golgetera, međutim stvari su postale aktuelnije kada je šampion Evrope morao da prizna poraz u trci za Kilijanom Mbapeom.

Kada se na sve nadovezala i kriza u Minhenu, izazvana lošim odnosima u svlačionici i nevoljnim silaskom veterana, Franka Riberija i Arjena Robena sa velike scene, predsednik "kraljevića" Florentino Perez prepoznao je trenutak da "napadne" popularnog "Levu".

Levandovski ima ugovor do 2021. godine tako da neće biti laka meta za Real, ali prema poslednjim informacijama iz Madrida ovaj klub ostvario je veliki profit u prethodnoj godini, od preko 150 miliona evra, što će biti odlična osnova da narednog leta u klub dođe neka od najvećih zvezda evropskog fudbala, a Poljak je dugo jedna od takvih.

Levandovski (29) je postigao 21 gol za Znič, 41 za Leh, 103 za Borusiju, 117 za Bajern i 47 za Poljsku, pet puta je osvajao Bundesligu (2 puta za Dortmundom, 3 puta sa Bajernom), ima dva DFB kupa, po jedan sa Borusijom i Bajernom, tri Superkupa, bio je šampion Poljske i osvajač Kupa i Superkupa sa Lehom, u čak osam različitih takmičenja bio je najbolji strelac, a šest puta biran je za fudbalera godine u Poljskoj.

Sve vesti