• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Hoćemo 1.200 kilometara autoputeva u Srbiji

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pred Srbijom jasan cilj, a to je da u narednim godinama budu završeni svi projekti kako bi zemlja imala 1.200 kilometara autoputeva.

Vucic je u Pirotu, posle otvaranja deonica autoputa na istocnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada, rekao da uskoro ocekuje da sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Evropskom investicionom bankom budu potpisani ugovori za "Niš plocnik" - prva deonicu autoputa na trasi Niš - Priština.

"Da se spojimo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji, ali i sa kosovskim Albancima", rekao je Vucic i dodao da je Srbija sve uspešnija i bogatija.

Vucic je rekao da su gradani Srbije sami platitili novu deonicu autoputa na istocnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada.

Autoput Niš-Priština do 2020. godine

"Svaki put za nas je korak ka onom što želimo da budemo, a to je evropska zelja", kazao je Vucic i dodao da izgradnjom puteva "našoj lepoj Srbiji omogucavamo da nesmetano komunicira" sa drugim delovima sveta.

Vucic je kazao da je cilj Srbije da bude razvijena, izgradena, uspešna i bogata zemlja povezana sa svima sjajnim putevima kojima ce svako moci da dode "kod nas, a mi da biramo gde hocemo da idemo".

"Put je dokaz šta i koliko možemo mi sami kada se dohvatimo nekog posla. Osmeh na mom licu ne vidate cesto jer sam namcor po prirodi. Put je dugacak 30 kilometara - tolika je i moja sreca", rekao je Vucic i gradanima Srbije obecao da ce biti završen i Koridor 11.



Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik kazao je da nova deonica autoputa od Pirota do Dimitrovgrada predstavlja "nacionalnu i civilizacijsku promenu za taj kraj Srbije".

"RS je zagledana u Srbiju. Uvek smo zajedno i bicemo zajedno. Nikada nismo više bili zajedno nego sada, zahvaljujuci Vucicu. Želim uspeh Srbiji, želim joj moc. Živela Srbija i RS", rekao je Dodik.

Ministarka gradevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic kazala je da je nova deonica autoputa samo deo posla koji je završen, dodajuci da mnogo posla još ima da se završi. "Srbija je divna, naša je zemlja i treba da gradimo puteve i da se povezujemo", kazala je ministarka.

Autoput Beograd- Sarajevo u slepoj ulici?

Nova deonica autoputa na istocnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada, do granice Srbije sa Bugarskom, ukupne dužine 30 kilometara puštena je danas u saobracaj.

Za saobracaj je otvoreno novih 7,35 kilometara na deonici Stanicenje - Pirot Istok (koja je ukupne dužine 16,64 kilometara), zatim deonica Pirot - Dimitrovgrad dužine 14,4 kilometara i obilaznica oko Dimitrovgrada dužine 8,3 kilometara.

Komentari 78

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Patriota

Kvalitet autoputeva koji se radi kod nas nikada nece biti isti a ni trajati , bez pucanja asfalta i rupa kao u Svajcarskoj ili Austriji kako kaze nas predsednik . Vreme ce pokazati svoje dragi nas predsednice.

Joca

Kako se brzo oseti botovski smrad.

Joca

Jedno je lupati, a drugo prolupati!

special image