Vučić: Hoćemo 1.200 kilometara autoputeva u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pred Srbijom jasan cilj, a to je da u narednim godinama budu završeni svi projekti kako bi zemlja imala 1.200 kilometara autoputeva.

78
A- A A+

Vučić je u Pirotu, posle otvaranja deonica autoputa na istočnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada, rekao da uskoro očekuje da sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Evropskom investicionom bankom budu potpisani ugovori za "Niš pločnik" - prva deonicu autoputa na trasi Niš - Priština.

"Da se spojimo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji, ali i sa kosovskim Albancima", rekao je Vučić i dodao da je Srbija sve uspešnija i bogatija.

Vučić je rekao da su građani Srbije sami platitili novu deonicu autoputa na istočnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada.

Autoput Niš-Priština do 2020. godine

"Svaki put za nas je korak ka onom što želimo da budemo, a to je evropska zelja", kazao je Vučić i dodao da izgradnjom puteva "našoj lepoj Srbiji omogućavamo da nesmetano komunicira" sa drugim delovima sveta.

Vučić je kazao da je cilj Srbije da bude razvijena, izgrađena, uspešna i bogata zemlja povezana sa svima sjajnim putevima kojima će svako moći da dođe "kod nas, a mi da biramo gde hoćemo da idemo".

"Put je dokaz šta i koliko možemo mi sami kada se dohvatimo nekog posla. Osmeh na mom licu ne viđate često jer sam namćor po prirodi. Put je dugačak 30 kilometara - tolika je i moja sreća", rekao je Vučić i građanima Srbije obećao da će biti završen i Koridor 11.Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik kazao je da nova deonica autoputa od Pirota do Dimitrovgrada predstavlja "nacionalnu i civilizacijsku promenu za taj kraj Srbije".

"RS je zagledana u Srbiju. Uvek smo zajedno i bićemo zajedno. Nikada nismo više bili zajedno nego sada, zahvaljujući Vučiću. Želim uspeh Srbiji, želim joj moć. Živela Srbija i RS", rekao je Dodik.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je da je nova deonica autoputa samo deo posla koji je završen, dodajući da mnogo posla još ima da se završi. "Srbija je divna, naša je zemlja i treba da gradimo puteve i da se povezujemo", kazala je ministarka.

Autoput Beograd- Sarajevo u slepoj ulici?

Nova deonica autoputa na istočnom kraku Koridora 10 od Pirota do Dimitrovgrada, do granice Srbije sa Bugarskom, ukupne dužine 30 kilometara puštena je danas u saobraćaj.

Za saobraćaj je otvoreno novih 7,35 kilometara na deonici Staničenje - Pirot Istok (koja je ukupne dužine 16,64 kilometara), zatim deonica Pirot - Dimitrovgrad dužine 14,4 kilometara i obilaznica oko Dimitrovgrada dužine 8,3 kilometara.

Sve vesti