ABA liga - kuća šampiona

Autor:

ABA liga uoči finala Eurobasketa ponosno ističe da će se za titulu prvaka Evrope boriti čak 21 igrač koji je nastupao u regionalnom takmičenju

5
A- A A+
ABA liga koš pokrivalica Foto: MN Press

Košarkaške reprezentacije Srbije i Slovenije u nedelju uveče u Istanbulu boriće se za titulu prvaka Evrope.

Košarkaški sladokusci sa ovih prostora sa nestrpljenjem očekuju taj meč, prvi u kojem će se dve bivše republike nekadašnje Jugoslavije boriti za zlato od raspada zemlje 1991. godine.

Mnogi akteri sutrašnjeg finala stasavali su i gradili karijere nastupajući u ABA ligi

Samo tri aktera sutrašnjeg finala Eurobasketa nisu igrali u ABA ligi - Luka Dončić, Aleksej Nikolić i Entoni Rendolf

Regionalna liga sa ponosom ističe da će se za zlatnu medalju na Eurobasketu od ukupno 24 igrača boriti čak 21 koji je nastupao u tom takmičenju.

Prošle godine u toj ligi igralo je osam igrača koji nastupaju za Srbiju i Sloveniju.

U dresu "orlova" to su Stefan Jović, Ognjen Kuzmić, Marko Gudurić i Branko Lazić, koji su bili u Crvenoj zvezdi, kao i Stefan Birčević, kao član Partizana. Za "zmajčeke" igraju Matic Rebec i Žiga Dimec, članovi Krke, i Vlatko Čančar u dresu Mege.

ABA liga navodi da je 11 igrača, koji će igrati u finalu, osvajalo titulu u tom takmičenju.

Najviše Vladimir Lučić, koji je četiri puta dobio šampionski prsten (2009, 2010, 2011, 2013), po tri trofeja imaju Branko Lazić i Stefan Jović (2015, 2016, 2017), dva pehara Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević (2011, 2013) i Marko Gudurić (2016, 2017), a jednom su prvaci regije bili Jaka Blažič i Boban Marjanović (2015), Vladimir Štimac i Vasilije Micić (2016), i Ognjen Kuzmić (2017), navodi ABA liga uz konstataciju da je "ponosna na uticaj koji je ostvarila na razvoj košarke u regionu".

Sve vesti