Novi selektor Hrvatske sprema smenu generacija

Autor:

Rezultat na ovogodišnjem Eurobasketu bio je signal Hrvatima da su potrebni rezovi.

8
A- A A+

Aco Petrović je dogovorio raskid ugovora, a reprezentaciju Hrvatske preuzima njegov dosadašnji pomoćnik i trener KK Split - Ivica Skelin (43).

Radi se o mladom stručnjaku koji je veoma rano počeo trenersku karijeru i radio je prvo kao pomoćnik u Belgiji, potom i samostalno vodio neke ekipe u Belgiji i Holandiji, da bi u dva navrata bio i pomoćnik Aci Petroviću u reprezentaciji Hrvatske, dok je u klupskoj košarci u dva navrata vodio i Split, čiji će ostati trener uprkos novom angažmanu.

Na zvaničnom predstavljanju novog selektora rečeno je i da je Ante Nazor bio opcija, ali da je Skelin izabran iz razloga što "već poznaje igrače i lakše će mu biti da sve preuzme".

Najavljena je i smena generacija.

"Moramo dovesti još šest, sedam igrača koji mogu parirati i biti pomoć. Oni koji su bili u konkurenciji za reprezentaciju, ali nisu bili značajni, sada bi mogli biti", izjavio je Skelin.

Šta će biti sa Darijom Šarićem koga je prethodnih dana kritikovalo mnogo ljudi i kako je uopšte takva atmosfera uticala na jednog od najboljih košarkaša Hrvatske?


"Dajemo mu podršku jer smo svesni naslovnica i komentara u novinama. Dario to nije zaslužio, radi se o mladom igraču koji će nositi reprezentaciju, koji je profesionalac i moramo stati uz njega", naveo je predsednik Košarkaškog zaveza Hrvatske Stojko Vranković.

Sve vesti