Nišlije uživale: Žurka s plavcima na pisti (VIDEO)

Autor:

Pripadnici 98. vazduhoplovne brigade organizovali su "Otvoreni dan" na niškom vojnom aerodromu. EVo šta je imalo priliku da vidi više od 6.000 posetilaca.

Građani Niša i okoline uzbuđeno su pratili letački program u izvođenju pilota na helikopterima "gazela" tip "hera" i "gama", "NJ-22 orao" i helikopteru "Mi-8".

Izvor: Tanjug

Za svakog ponešto

Taktičko-tehničkom zboru letelica i dela naoružanja najviše su se obradovala deca koja su imala priliku da sednu u letelice, ali oduševljenje nije bilo ništa manje ni kod odraslih.

Na vojnom aerodromu prikazane su i vežbe traganja i spašavanja povređenog pilota koji je izveo tim za traganje i spasavanje, padobranski desant koji su izveli pripadnici 63. padobranskog bataljona, ali i razne simulacije napada iz vazduha na ciljeve na zemlji uz sopstvenu zaštitu, saopštava Ministarstvo odbrane.

Pukovnik Dejan Vasiljević istakao je da su građani mogli da vide deo naoružanja ali i deo borbene osposobljenosti Vojske Srbije.

Napomenuo je da su pored domaćina, 98. vazduhoplovne brigade, u organizaciji učestvovali i pripadnici 204. vazduhoplovne brigade, 250. raketne brigade i Specijalne brigade Vojske Srbije.

Izvor: Tanjug

Sve vesti