Buač srećan zbog pobede i debitanta Raše

Autor:

Zbog odsustva Renana, koji je na prošlom meču dobio četvrti žuti karton, Vladimir Buač je "u vatru" gurnuo debitanta Radovana Veselinovića i on mu se odužio odličnom partijom.

4
A- A A+
Vladimir Buač Foto: MN Press

Vršilac dužnosti trenera Vojvodine Vladimir Buač u najavi utakmice sa Napretkom kazao je da je "gotovo odlučio" koga će od trojice štopera na raspolaganju staviti uz Sinišu Saničanina, nakon suspenzije Renana Alvesa, a već tada se činilo da će se odlučiti za mladost.

Novi produkt škole "stare dame" Radovan Veselinović (18). debitovao je ove večeri na "Karađorđu" i odigrao odličnu utakmicu u pobedi svog tima (3:1).

Posebno je oduševio svog trenera Vladimira Buača koji je nakon susreta kazao da "nikada nikoga posebno ističe" pre nego što je "prekršio" sopstveno pravilo.

"Za štopera Rašu Veselinovića ovo je bila debitantska utakmica i ko ga ne zna, za njega bi rekao da je sjajan štoper, 20 i nešto godina, siguran, stabilan, pametan, dobro čita igru, samopouzdanje na visokom nivou… Sa njim smo mnogo dobili na večerašnjoj utakmici", kazao je Buač o večerašnjem debitantu.

Dodao je ipak da je zadovoljan partijom i Saničanina, te svih ostalih igrača, pa objasnio da je mladog fudbalera istakao zbog toga što mu je tek 18 godina i što do sada nije nastupao u najvišem rangu srpskog fudbala, te naveo da ne želi euforiju nakon nove pobede.

"Pred utakmicu protiv Mačve, rekao sam da treba da stvaramo kult domaćeg terena, a danas se samo potvrdilo da nikom neće biti lako na "Karađorđu". Ipak, ne treba ni da budemo u euforiji, već da se pripremamo za narednu utakmicu, a to je Kup protiv Dinama iz Pančeva. U taj meč moramo ući maksimalno ozbiljno, jer za nas je svaka naredna utakmica najbitnija i od krucijalnog značaja", naveo je mladi trener.

Voša je današnjom pobedom preuzela prvo mesto, ali uz tri meča više od Crvene zvezde.

Tagovi:
Sve vesti