STRPLJENJA: Evo gde su Prajd, ulične trke, radovi

Autor:

Zbog održavanja Parade ponosa, ali i velike ulične trke, danas će za saobraćaj biti zatvoren veći broj ulica u Beogradu. Kako su neke saobraćajnice od ranije zatvorene zbog radova, naoružajte se strpljenjem ili izbegavajte širi centar.

51
A- A A+

Parada ponosa, parada srbije, jun, lgbt, trans Foto: MONDO/Mihaela Šljukić Bandović

Današnji glavni događaj u Beogradu je Parada ponosa. Okupljanje učesnika Prajda je u 10 sati na Cvetnom trgu, preko puta Beograđanke.

Šetnja učesnika i učesnica parade homoseksualaca trebalo bi da krene u 12 sati, a krajnje odredište je Trg Republike.

MUP: Bez bezbednosne procene za Paradu ponosa

Kolona će se kretati Ulicom kralja Milana, ka Spomeniku knezu Mihailu.

Širi centar grada, od Slavije do Kalemegdana, odnosno od sredine Ulice kneza Miloša do Tašmajdana, biće zatvoren već od jutarnjih sati do, otprilike, 15 časova.

To će znatno otežati kretanje kroz centar grada i pešacima i automobilistima, koji ni posle 15 časova neće "povratiti svoj grad".

POGLEDAJTE SNIMAK, I PODSETITE SE PRETHODNIH PARADA U BEOGRADU:

A POSLE PRAJDA - PRAVI ZASTOJ

Naime, ubrzo posle Prajda startuje velika trka "BGD 10K", koja zatvara deo centra i Novog Beograda.

U trci na 10 kilometara učestvuje 10.000 trkača, a start je u 17 sati.

Takmičari će trčati iz Bulevara Nikole Tesle, kod Palate Srbija, zatim kroz ulice Trešnjinog cveta, Bulevar Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta, Pop Lukinom, Kneza Sime Markovića, Pariskom, Tadeuša Košćuška, Bulevarom vojvode Bojovića, Karađorđevom, Crnogorskom, opet na Brankov most, do Sajmišta i natrag u Bulevar Nikole Tesle.

Radovi u Beogradu

Kako kažđu gradske vlasti u Begoradu se trenutno radi na 65 gradilišta. Beograđane "muče" najmanje tri - radovi na Brankovom mostu, gde je protok prepolovljen, zatim na Slaviji, i u Ruzveltovoj ulici.

Zbog trke saobraćaj je izmenjen još od sinoć u 23 sata, i tako će biti do starta, a onda....

Autobusi sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 saobraćaće u smeru ka Zemunu Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom Džona Kenedija i Bulevarom Nikole Tesle, a u smeru ka Zelenom vencu ulicom Trešnjinog cveta i Bulevarom Mihajla Pupina. Vozila sa linija 28 E, 35 i 43 saobraćaće u oba smera ulicama Milentija Popovića i Vladimira Popovića do okretnice u Bloku 20.

Pravi zastoj Beograđani mogu da očekuju od početka trke u 17 časova, pa sve do 20 sati.

U tom periodu zramvaji sa linije 11 voziće na relaciji Novi Beograd - Glavna železnička stanica. Vozila sa linije EKO 1 neće saobraćati, a ukida se i linija 60. Autobusi 84, 704, 706 i 707, saobraćaće od Keja oslobođenja do perifernih terminusa.

gužva, saobraćaj Foto: MONDO

Linija 16 deli se na dva dela - 16 A će voziti od Trga republike do Karaburme, a linija 16 B samo do Ušća.

Dele se i linije 65 i 77, pa će 65 A i 77 A voziti sa Studentskog trga do Zvezdare, a 65 B i 77 B do Ušća.

I linija 95 A će voziti od Trga Republike do Borče, a 95 B samo do Bulevara Zorana Đinđića i to trasom: Blok 45 - Dr Ivana Ribara - Evropska - Gandijeva - Jurija Gagarina - Antifašističke borbe - Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Bulevar Zorana Đinđića - Antifašističke borbe - Jurija Gagarina - Gandijeva - Japanska - Dr Ivana Ribara - Blok 45.

Autobusi sa linija 67 i 68 saobraćaće redovnom trasom do "Kombank arene", a zatim Bulevarom Zorana Đinđića do Milentija Popovića gde će se okretati i vraćati istom trasom.

Do Ušća će samo voziti i linije 71, 72, 75, kao i linija 15 iz Zemuna. Linije 78 i 83 L voziće internom saobraćajnicom pored hotela "Hajat", Ulicom Vladimira Popovića i Zemunskim putem, pa dalje redovnom trasom.

Pa, meštani prestonice, ako morate u/kroz centar - SREĆNO VAM BILO.

Sve vesti