Preokret Bugarki, selektor nezadovoljan

Autor:

Odbojkašice Srbije izgubile su prijateljski duel u Beogradu pred odlazak na Evropsko prvenstvo, posle vođstva od 2:0. Terzić: "Šta je najveći problem? Sve".

2
A- A A+
zoran terzić Foto: MN Press

Ženska seniorska reprezentacija Srbije odigrala je prvu od dve prijateljske utakmice protiv Bugarske u okviru priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 22. septembra do 1. oktobra u Azerbejdžanu i Gruziji.

Izabranice selektora Zorana Terzića pretrpele su poraz u Beogradu, u pet setova - 2:3 (25:18, 25:19, 23:25, 21:25, 11:15).

Gostujuća ekipa uspela je da napravi potpuni preokret posle vođstva Srbije od 2:0, zbog čega je selektor Terzić bio nezadovoljan.

On je posle meča rekao da u njegovoj reprezentaciji "sve neštima".

"Mnogo toga ne funkcioniše u našoj igri. Ovo za sada nije naša igra i ono za šta smo trenirali. Da li ćemo imati vremena da sve to popravimo i opravdamo ulogu favorita na prvenstvu koju nam nameću, to ćemo tek videti. Kod nas je sve problem. Da imamo jedan problematičan element, to bismo mogli da pokrijemo drugim stvarima. Iskreno, naš najveći problem je motiv i zbog toga nema igre. Siguran sam da će na prvenstvu biti drugačije, ali se bojim da tada ne bude kasno", izjavio je za "Sportski žurnal" Terzić.

U ekipi Srbije najefikasnija je bila Brankica Mihajlović sa 18 poena, Stefana veljković upisala je 16, a Jovana Stevanović 15.

Meču, koja je odigran u Zemunu, nije prisustvovala Milena Rašić, kapiten Srbije, koja je veći deo priprema van terena zbog loma kosti stopala. Ona nije putovala sa reprezentacijom prošle nedelje u Tursku, a tek nedavno je skinula "čizmu" sa noge, pa je uprkos njenoj velikoj želji da zaigra, veliko pitanje da li će biti spremna da pomogne Srbiji na Evropskom šampionatu.

Priliku da poprave utisak i steknu samopouzdanje pred odlazak na EP, seniorke Srbije imaće danas jer će odigrati drugu prijateljsku utakmicu protiv Bugarki u Obrenovcu.

Sve vesti