London: Uhapšen drugi osumnjičeni za napad

Autor:

Britanska policija uhapsila je danas drugog osumnjičenog za napad u podzemnoj železnici u Londonu, nakon jučerašnjeg hapšenja 18-godišnjeg mladića.

0
A- A A+


U saopštenju britanske policije, navodi se da je u subotu kasno uveče uhapšen 21-godišnji muškarac u Hanslou, u zapadnom predgrađu Londona, preneo je AFP.

Britanske vlasti nastavljaju potragu za osumnjičenima za napad i razmatraju mogućnost da je više od jedne osobe bilo odgovorno za napad, izjavio je viši koordinator policijske službe za borbu protiv terorizma Neil Basu.

"Još uvek sprovodimo veliki broj istraga i velikom brzinom. Naši prioriteti su ... da identifikujemo i lociramo bilo koje druge potencijalne osumnjičene", izjavio je Basu za Rojters.

Britanska policija evakuisala je u subotu žitelje Sanbarija nastanjene u blizini kuće koju je pretraživala nakon hapšenja 18-godišnjeg mladića, osumnjičenog za bombaški napad u londonskom metrou, u petak.

ISIS napao u Londonu, vojska na ulicama (FOTO)

U saopštenju policije navedeno je da su žitelji koji stanuju u blizini objekta na adresi koje pretražuju u Sanbariju, nedaleko od aerodroma Hitrou, evakuisani iz preventivnih razloga.

Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na "kritičan" u petak kasno uveče, što znači da vladine operativne snage veruju da bi mogao da usledi još jedan napad, naveo je AP.

TEROR U LONDONU: Identifikovan osumnjičeni

Napad se dogodio u petak ujutro u vozu na londonskoj metro stanici "Parsons grin", a policija ga je proglasila terorističkim aktom.

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za taj napad, a saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Rojters.

Sve vesti