Transfer "bomba": Lebron u Lejkersima?

Autor:

Zvezda Klivlenda sledećeg leta odlazi u Los Anđeles, tvrdi novinar ESPN

17
A- A A+

Nova sezona NBA lige startuje 17. oktobra, ali se u SAD već sada govori o narednoj.

Razlog je "transfer bomba" - navodni prelazak Lebrona Džejmsa iz Klivlenda u Los Anđeles Lejkerse sledećeg leta.

Lebron je doneo odluku da po isteku ugovora na kraju sezone napusti Kavse i preseli se u redove Lejkersa, tvrdi novinar uglednog ESPN Piter Veksi.

"Mesecima mediji se bave time da li će Lebron preći u Los Anđeles Lejkerse 1. jula 2018. godine kada postane slobodan agent. Želim da prekinem spekulacije i sa sigurnošću mogu reći da će Lebron napustiti Klivlend drugi put i da će postati novi član Los Anđeles Lejkersa, kojima želi da vrati status velikog tima", napisao je Veksi.

Lebron Džejms vratio se 2014. godine u Klivlend iz Majamija i dve godine kasnije uspeo je da im obezbedi prvu titulu šampiona NBA lige. Prošle sezone sa Kavsima je igrao finale, ali nisu odbranili trofej.

Mnogi veruju da je 32-godišnji Džejms završio "misiju" u Kavalirsima posle osvajanja pehara i da u poznim igračkim godinama želi da potraži još neki izazov. On je i sam nedavno rekao da će Los Anđeles "kad-tad" biti njegov dom, što je bila prva naznaka da će zaigrati za Lejkerse ili Kliperse.

Mnogi veruju da bi "Kralj" mogao da bude vođa "jezeraša" na putu povratka na staze stare slave. Lejkersi su čak 16 puta osvajali šampionski prsten NBA lige, od čega 11 puta od prelaska u Los Anđeles (pet pod imenom Mineapolis Lejkers), a poslednji trofej podigli su 2010. godine.

Sve vesti