Vučić: Posetio sam novinarke, užasno teška stvar

Autor:

Siledžijsko ponašanje ne može da prođe, siledžije i batinaši ne mogu i neće biti budućnost Srbije, poručio je danas predsednik Srbije povodom napada i povređivanja dve novinarke TV Pink na protestu koji su organizovale Dveri.

95
A- A A+

Vučić je rekao da je posetio dve novinarke u bolnici, i naveo da je Gordana Uzelac dobila udarac između brade i uha i potres mozga, dok Mara Dragović ima naprsnuće rebra.

Kako je istakao, to je siledžijski napad, dogodila se, kaže, užasno teška stvar, ali ga je, istakao je, kao čoveka i oca, još više zgrozila činjenica da su nekii počeli da to negiraju, traže opravdanje i nalaze neke izvinjavajuće razloge.

Preneo je da se u bolnici sreo sa porodicama Uzelac i Dragović, zaplašenim i zabrinutim, sa kojima je takođe razgovarao, ali im i uputio izvinjenje, jer je država računala na svest organizatora, da neće nametati svoje mišljenje, da će uvažiti činjenicu da postoje i drugačija mišljenja, da neće tući, maltretirati i fizički se obračunavati...

Odnos prema onima koji protestuju liberalizovan je, kaže, do te mere da se nekad ne insistira ni na zakonom obaveznom prijavljivanju skupa, kao što je bilo pre nekog vremena, kada su "neki tri meseca protestovali, nisu prijavljivali te skupove, maltretirali Beograd, ali i neka druga mesta, radili to i protivzakonito, obrazlagali proteste besmislicom da im se ne sviđaju izborni rezultati..." i sve im se, kaže, tolerisalo samo da ne bude nasilno.

Vučić je zapitao da li je negde neko video policiju, vodene topove... kao što je to u Nemačkoj, Francuskoj, Engleskoj... a nije podneta ni prijava za te skupove, niti se znalo ko ih organizuje.

"Ali ono što ne može to je siledžijsko ponašanje - siledžije i oni koji maltretiraju ne mogu i neće biti budućnost", poručio je predsednik Republike.

Kako je rekao, oni koji su tukli biće kažnjeni i to će se tražiti od nadležnih a, dodao je, tražiće i oštrije kazne za siledžije i nasilnike a posebno za one koji ubijaju žene i vrše nasilje nad njima.

Primetio je da su mu neki zamerili izjavu povodom hapšenja muža ubijene Jelene Marjanović, te dodao da je video fotografije ubijene Jelene i da je zato tako reagovao, i možda napravio i neku formalnu grešku, mada nikako ne može da se kaže da je ona ili bilo koja druga žena "lepo ubijena".

Primetio je i da su Dveri danima najavljivali skup, a nisu uspeli da skupe iz cele Srbije više od 230 ljudi, u jednom momentu nešto više od 400.

Kad je reč o kazni počiniocima napada - tu su, kaže, nadležni organi i tužilaštva.

Incidenti ispred Pinka i RTS, napadnute novinarke!

Vučić je danas posetio Loznicu gde je rekao da je Podrinje deo zemlje od izuzetnog značaja i poručio da će prvi prioritet države u narednom periodu biti da u taj kraj dovede investitore, kako bi se smanjila nezaposlenost, inače najveći problem tog kraja.

Ono što je zabrinjavajuće je visok stepen nezaposlenosti u tom kraju, podvukao je Vučić i dodao da će se zato raditi na putnoj infrastrukturi, kako bi se privukli investitori.

On je izrazio nadu da će uskoro u BiH biti rešen problem u vezi sa mostom Bratunac-Ljubovija, koji treba da skrati put teretnom saobraćaju, ali to trenutno nije moguće, jer još nije ustanovljen carinski prelaz.

Sve vesti