JAKO nevreme, haos u Šapcu!

Jaka oluja i nevreme danas posle podne zahvatili su Srbiju, a u Novom Sadu i drugim delovima Vojvodine duva olujni vetar. U Šapcu vetar nosio krovove. I u Beogradu malo "tutnjilo"...

15
A- A A+
nevreme munje gromovi oluja grmljavina Foto: MONDO gif


RHMZ izdao je i hitno upozorenje prema kome će se u narednih sat vremena preko Banata, Beograda i zapadne Srbije premeštati frontalna zona dalje na istok uslovljavajući ponegde jak i olujni vetar.

Prema fotografijama sa društvenih mreža iz Novog Sada, oluja je prevrtala kontejnere i čupala drveće.

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i pljuskom zahvatilo je danas oko 14 sati Novi Sad i okolinu. Vetar je po gradu porušio nekoliko stabala, padale su grane, građevinske skele, a odleteli su i pojedini limeni krovovi.

Za sada nema podataka o visini štete i o eventualnim povređenim građanima.

I u Inđiji je bilo opasno:

Izvor: youtube

 Ovo s snimci iz Slankamena:

Izvor: youtube

Iako su meteorolozi najavljivali nevreme u Beogradu posle 15 sati, kiša sa jakim vetrom počela je  već oko 14 sati. Ipak, taj talas se brzo smirio.

Šabac, međutim nije imao sreće!

Jak olujni vetar, koji je zahvatio region Šapca oko 13.30, naneo je štete poljoprivrednim usevima i stambenim objektima, javlja Beta.

Četvorospratna zgrada u neposrednoj okolini autobuske stanice u centru grada je u jednom minutu ostala bez krova, a deo Šapca trenutno nema struju.

Prema podacima do kojih je došla Beta, u selima u ravničarskom delu Mačve vetar je nosio cele konstrukcije krovova a u samom gradu je polomljeno više stabala.

U ovom trenutku nije poznato da li je bilo povređenih i kolika je materijalna šteta.

Nevreme i dalje traje.

Kiša, pljuskovi, grmljavina i jaki olujni vetar već prave ozbiljne probleme u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, prenose mediji.

U ovom času preko Bosne i Hercegovine i istočnih predela Hrvatske, odnosno Slavonije, premešta se snažan oblačni sistem sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i jakim olujama. Ovaj sistem premešta se dalje na istok i sve više se približava Srbiji", rekao je meteorolog Đorde Đurić.

Na sreću, za ponedeljak, kada će većina morati na posao ili u školu, meteorolozi predviđaju pretežno sunčano vreme u Srbiji...

Evo kakvo vreme nas očekuje sledeće nedelje

Sve vesti