Ovo su najopasnije poze

Autor:

Jedna će vas sigurno iznenaditi... Nas barem jeste.

11
A- A A+

  Naučnici su se pozabavili pozama u seksu, ne bi li procenili koliki je rizik da dođe do povreda prilikom odnosa.

Ispostavilo se da je najopasnija poza dogi stajl, ali, verovali ili ne, na drugom mestu je misionarski položaj, a na trećem kaubojka, odnosno poza u kojoj muškarac leži, a žena je odozgo.

OK, za prvu i treću je jasno zašto su na listi "opasnih", ali misionarski položaj?!

Evo o čemu se radi. Statistika kaže da je do frakture penisa u 41 odsto slučajeva "kriv" dogi stajl, a u svakom četvrtom slučaju (25 odsto) do ove povrede došlo je prilikom odosa u misionarskom položaju.

Uprkos predrasudama o misionarskom položaju kao pozi za koju se parovi odlučuju kad strast već iščili, izgleda da nije sve tako jednostavno.

"Jasno je zašto je dogi stajl na prvom mestu, tokom odnosa u ovoj pozi može se desiti da muškarac u zanosu udari u pelvičnu kost svoje partnerke što može da dovede do frakture penisa. Naročito je opasno ukoliko partneri u ovoj pozi seks imaju kad je žena na ivici kreveta, a muškarac stoji, jer ugao nije baš najzgodniji", objašnjava seksolog i ekspert za partnerske odnose dr Trejsi Koks za "Deji mejl".

"Da bi ova poza bila manje rizična, dovoljno je da muškarac rukama drži partnerku za kukove, da bi bio siguran da se ona neće pomeriti u nezgodnom trenutku. Osim toga, najbolje je da kad vodite ljubav u dogi stajl pozi budete oboje na podu", savetuje ona.

Takođe, jasno je i zašto je "kaubojka" rizična: "Ako se u naletu strasti žena nagne suviše ka partneru, ili se pak nagne unazad, a muškarac je u punoj erekciji, penis lako dolazi u nezgodan ugao koji može dovesti do povrede."

Ali, misionarska poza na drugom mestu iznenadila je i dr Koks.

"Misionarska poza nije među onima za koje biste na prvu loptu procenili da su rizične. Ali, pretpostavljam da se radi o ekstremnim slučajevima kad se mukarac snažno pokreće, i onda, ukoliko se žena neočekivano pomeri, svom snagom udari o pelvičnu kost ili tvrdu podlogu. Tada je lako moguće da dođe do frakture penisa."

Kako da seks traje duže

Šta o vama otkriva omiljena poza

Ova poza je u stvari neviđeno s****

Sve vesti