Smrtonosno nevreme u Rumuniji - 8 poginulih

Najmanje osam osoba je stradalo, a najmanje 67 je povređeno na zapadu Rumunije, koji je zahvatila jaka oluja s vetrovima do 100 kilometara na čas, saopštile su rumunske vlasti.

0
A- A A+

Jedna osoba izgubila je život u Temišvaru, nakon što je na nju pao bilbord, dok je jednu ženu usmrtilo drvo pri padu, saopštila je Elena Megerea, portparolka Generalnog inspektorata za vanredne situacije u okrugu Timiš, prenosi AP.

KRATKO ALI UBITAČNO: Povređeni u oluji u Beogradu

"Žena je poginula u zoološkom vrtu, dok je jedan čovek preminuo kod hotela Baron, gde ga je pogodio bilbord koji se odvalio. Dve osobe su izgubile život u Buzjašu. Naš operativni tim je na terenu, čisteći trotoare, puteve i automobile od palog drveća, sklanjajući strujne žice i delove krovova", navodi se u saopštenju, javlja Ađerpres.

Na jednu od dve osobe koje su poginule u zapadnom gradu Buzjaš takođe je palo drvo.

Nakon što se oluja pomerila ka severu, 50-godišnji muškarac je poginuo u severozapadnom gradu Bistrica kada ga je udarila grana dok je prolazio kroz park, navode zvaničnici službe za vanredne situacije.

Gradonačelnik Temišvara Nikolae Robu rekao je da je oluja skidala krovove sa zgrada i prevrtala kamione.

Elena Tarla, portparolka službe za vanredne situacije za okrug Karaš-Severin, rekla je da je oluja čupala drveće iz korena i obarala dalekovode, ostavivši mnoge domove bez struje.

Načelnik Urgentnog centra u bolnici okruga Timiš Mihaj Greku rekao je agenciji Ađerpres da je 30 osoba primljeno zbog povreda od predmeta koji su leteli u naletu oluje.

Zvaničnici su upozorili građane da ostanu kod kuće ili nađu zaklon i da isključe kablove uređaja iz utičnica.

Današnja oluja usledila je nakon višednevnih visokih temperatura.

Sve vesti