mondo.rs

UŽAS: Pluća posle jedne paklice! (VIDEO)

Autor:

Možda vas baš ovaj video natera da kažete "od danas više ne pušim!"

31
A- A A+

Svi pušači znaju da su cigarete štetne po zdravlje, ali nekima to nije dovoljna motivacija da prestanu da puše. Možda je baš ovaj video eksperiment koji pokazuje štetu koju plućima nanese paklica cigareta ta dodatna motivacija koja vam treba.

OVO je glavni krivac za najsmrtonosniju bolest

Kris Notap je izveo eksperiment pomoću plastične flaše, kuglica vater, pumpe i cigareta, ne bi li nam dočarao ono što ne želimo, a trebalo bi da vidimo.

Pogledajte video:

Izvor: YouTube

Kao što možete da vidite, kuglice vate koje su nekada bile bele, posle samo jedne paklice cigareta postaju braon, usled toksičnih hemikalija u cigaretama. Zamislite onda kako izgledaju pluća nakon nekoliko godina pušačkog "staža"?!

Kako sam prestala da pušim

Na snimku se takođe vidi i tanko crevo koje imitira grlo, a u kojem je takođe nataložena braon supstanca.

Pušenje je uzrok mnogih bolesti koje se mogu sprečiti, a cigare sadrže više od 4.000 štetnih supstanci, uključujući i 43 kancerogene i 400 drugih toksina.

DANAS je taj dan: Ostavljate pušenje i tačka!

Kris je napomenuo da je odlučio da sam sprovede eksperiment kako bi video kako cigarete utiču na grlo i pluća, mada ne želi da zaboravimo i da cigarete utiču na sve organe.

"Želim da vam kažem da prestanete da pušite i da prestanete da ubijate sebe. Srećno na tom putu i imajte na umu da može biti prekasno ako čekate još jedan dan", poručuje on.

Povezano

Sve vesti