Prvi Zvezdin Francuz: Uskoro zovem Žoa i Lea

Autor:

Novi centar crveno-belih slušao je o Srbiji od zemljaka koji su ovde ostavili trag, ali u crno-belom dresu. "Bilo je i peckanja, jedva čekam da ih zezam"

Prvi Zvezdin Francuz: Uskoro zovem Žoa i Lea Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Nije prvi Francuz koji je potpisao za Zvezdu, ali će biti prvi koji će za nju zaigrati.

Nekoliko godina posle neuspešnog pokušaja sa Alijem Traoreom, centrom koga je povreda sprečila da nastupi za crveno-bele, srpski i regionalni šampion ovog leta doveo je eksplozivnu "peticu", koja jedva čeka debi.

Njegovo ime je Matijas Lesor i stigao je iz Nantera, nakon što ga je Filadelfija odabrala kao 50. "pika" na ovogodišnjem NBA draftu.

Snažni centar visok 206 centimetara, sa rasponom ruku od 216 centimetara, priznaje da jedva čeka da sezona počne.

"Da, zato sam došao ovde, da igram protiv jakih protivnika na najvišem nivou. Da se probam sa najboljima", rekao je Francuz u okviru evroligaškog dana za medije Crvene zvezde mts.

Perspektivnoj "petici" ovo će biti prva sezona u Evroligi.

"Ne znam još šta da očekujem. Znam da je to visok nivo, jako takmičenje i znam da će biti žestoka borba. Bićemo rival svakome i mislim da možemo da budemo dobri".

Neke saigrače je upoznao, neke još upoznaje i navikava se na kompletno novo okruženje - kao i mnogi u Zvezdinom timu.

"Mislim da možemo da budemo dobri, imamo mnogo potencijala, mnogo mladih igrača, ali i one iskusne, kao što su Pero, Džejms, Feldin, Lazić... Mislim da će to biti dobar 'miks'".

Činjenica da će biti prvi Francuz koji će zaigrati za Zvezdu ga raduje.

"To je lepo čuti. Nisam znao taj podatak i biće sjajno pisati istoriju na taj način. Probaću da dobro predstavljam svoju zemlju i da osvajam trofeje. Po tome bih voleo da ostanem upamćen".

feldin, džejms feldin, lesor, ročesti, kk crvena zvezda, trening, košarkaši, crvena zvezda, Foto: Mondo/Stefan StojanovićPre njega, ne tako davno, u Srbiji su za Partizan nastupali i Francuzi koje poznaje iz reprezentacije, sa kojom je ovog leta radio. Lesor zna da su ostavili dubok trag - posebno Žofri Lovernj.

"Bio sam u reprezentaciji sa Lovernjom i sa Leom Vestermanom i kada sam potpisao ugovor došli su kod mene i počeli da me 'peckaju'. Posle su mi pričali o Partizanu, šalili smo se, rekli su mi da ću zavoleti Beograd i da će mi biti dobro".

Dok se navikava na Beograd, Lesor najviše vremena provodi sa Džejmsom Feldinom. "Stanujemo u istoj zgradi, pokazuje mi grad jer je ranije stigao, a i pre je dolazio. Zajedno putujemo na trening, nazad kući, u restorane i skoro uvek smo zajedno. Kao braća smo"

Bivši tandem crno-belih pričao mu je i o "večitim" derbijima, atmosferi, rivalstvu...

"Da i jedva čekam da sve to doživim, da pobedim, pa da ih zovem i zezam", dodao je Francuz kroz osmeh.

Povezano

Sve vesti