Javor doveo trenera iz Banjaluke

Autor:

Superligaš iz Ivanjice imenovao je novog šefa stručnog štaba

1
A- A A+
Javor Foto: MN Press

Samo četiri dan nakon što je Srđan Vasiljević sporazumno raskinuo saradnju sa Javorom, superligaš iz Ivanjice doveo je novog trenera.

Na klupi Javora u nastavku domaćeg šampionata sedeće banjalučki stručnjak Vlado Jagodić, saopštio je klub.

Sportski direktor Nikola Lišanin saopštio je da je sa Jagodićem dogovorena saradnja na godinu dana.

"Cilj nam je opstanak u ligi i mislim da ćemo na tome početi da radimo već od narednog kola u Nišu. Vlada nije radio kao trener u Srbiji, ali je dobro poznat našoj sportskoj javnosti. Trenirao je ozbiljne klubove u BIH i u dva mandata vodio njihovu mladu reprezentaciju, tako da smo doveli jednog velikog stručnjaka, ozbiljno trenersko ime koje će nam pomoći da se vratimo na pravi kolosek, da budemo u gornjem delu tabele i ne razmišljamo o opstanku", poručio je Lišanin.

Jagodić ima dosta trenerskog iskustva. U BiH je vodio Borac iz Banjaluke, sa kojim je osvojio titulu, sedeo je na klupi Čelika iz Zenice, sa kojim je izborio vizu za Evropu, a bio je i šef struke Kozare iz Gradiške i tuzlanske Slobode.

"Jasno je da u ovoj situaciji moramo da pravimo brz zaokret. Mislim da imam dovoljno iskustva i kvalitet da postavim stvari onako kako simpatizeri i uprava kluba žele. U startu mogu da obećam profesionalan i ozbiljan rad, jer mi je i lična želja da na ovim prostorima uradim ono što sam uspeo u BIH. Nisam čovek koji traži alibije bilo koje vrste, jednostavno moramo zasukati rukave i vratiti Javor tamo gde mu je mesto. Na ruku nam ide reprezentativna pauza tako da ćemo uspeti da budemo konkurentni svima u nastavku prvenstva", poručio je Jagodić.

Javor trenutno na tabeli Superlige zauzima 15. mesto sa samo četiri osvojena boda.

Sve vesti