Tevez o Kinezima: Ni za 50 godina neće naučiti

Autor:

Argentinac mnogo zarađuje, ali ne uživa u Kini. Kao što ne uživaju ni njegovi poslodavci s njim.

5
A- A A+

Šangaj Šenhua potukla je zimus sve rekorde kada je u decembru dovela Karlosa Teveza iz Argentine za dvogodišnji ugovor i nedeljnu platu od 721 hiljade evra!

Međutim, čuveni napadač odigrao je u Kini samo 15 utakmica i postigao tri gola, uz četiri asistencije. Poslednji pogodak postigao je još 24. juna, a od tada je samo tri meča odigrao od početka do kraja.

Bivši napadač Junajteda, Sitija i Juventusa zato je veoma kritikovan u Aziji, pa je tako gazda njegovog kluba rekao da je Tevez nespreman da igra.

Evo šta Argentinac odgovara:

"Kinezi nisu prirodno talentovani kao Južnoamerikanci ili Evropljani. Kao igrači koji uče fudbal od malena. Oni zaista nisu dobri i čak ni za 50 godina neće moći da budu konkurentni", rekao je Tevez za francuske medije.

U trenutnoj situaciji, ne bi bilo iznenađenje i da se Tevez vrati u Boku iako ima još više od godine ugovora u Kini. Izuzev finansijske strane, njegov boravak u Aziji nije bio uspešan, o čemu govori i izjava prvog čoveka azijskog kluba Vu Ksijaohuija.

"Namera nam je bila da dovedemo uticajnog igrača, zvezdu velikog kvaliteta i mislili smo da će Tevez ispuniti ta očekivanja. Međutim, zbog malo rada tokom zime i slabe kondicije, on nije ostvario ono što smo zamislili". 

Sve vesti