• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitef nije za ravnodušne! (FOTO, VIDEO)

Izvor MONDO/Tanjug

Pogledajte delić atmosfere fascinantne predstave koja traje punih 24 sata!

Menjanje pozorišnih žanrova, ritma koreografije i scenografije odlikovalo je prvih pet sati 24-casovne predstave "Olimp" Jana Fabra, kojom je u subotu uvece otvoren Bitef.

U spektakularnom otvaranju predstave 2.000 ljudi u Centru "Sava" imalo je priliku da vidi žanrovski kaleidoskop u kojem su se smenjivali džez dens, klasican mjuzikl, drama, a na momente i opera.

Izuzetno uvežban i tacan zbir glumaca na sceni izazvao je glasno navijanje publike.

Desetak protagonista predstave preskakalo je konopac skoro 20 minuta, pevajuci socijalno angažovane stihove na melodiju prepoznatljive koracnice americkih Marinaca.

Atmosfera u Centru "Sava" tada je bila kao na sportskim borilištima, publika je ovacijama bodrila glumce da što više izdrže u vanrednom fizickom naporu. Tada se sa scene culo "ovo vreme nije za ravnodušne", što je, cini se, u odnosu na do sada videno - centralna ideja predstave.

U maniru velikog belgijskog pozorišnog reditelja, na sceni Sava centra je sve moguce. Goli protagonisti koji dele svoja srca sa publikom, maskiranje glumaca razlicitim bojama u egzoticne životinje, imitacija orgija, verbalno sukobljvanje sa bogovima...

Publika za vreme predstave neprestano izlazi i ulazi u salu, oko šanka se prepricavaju najuzbudljiviji momenti predstave do sada.

Predstava traje puna 24 sata, a zasniva se na celokupnoj grckoj mitologiji, onako kako je ona artikulisana u Homerovim epovima i tragedijama Eshila, Sofokla i Euripida.

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vesna

Sudova i Gomora! Iliti bruka i sramota!

Pazarac

Shejtanska posla.

MDMA

@Pazarac Nije Šejtan nego Dionis.

SERIJE