mondo.rs

Svetski kup: Srbiji šest medalja

Autor:

Dobar učinak srpskih džudista.

2
A- A A+
džudo Foto: MN Press
Tokom vikenda u Beogradu je održan Svetski kup u džudou - "European Judo Open" - a srpski takmičari osvojili su ukupno šest medalja.

U hali Aleksandar Nikolić viđene su odlične borbe, a na postolje su se od naših predstavnika popeli Milica Nikolić (bronza do 52 kilograma), sestre Anja i Jovana Obradović (bronze do 63 kilograma), Strahinja Bunčić (srebro do 66 kilograma), Boško Borenović (srebro do 90 kilograma) i Goran Prgonjić (bronza preko 100 kilograma).

Takmičilo se oko 300 takmičara iz 30 zemalja, a sve borbe odvijale su se na tatamijima u vrednosti od čak 35.000 evra, koje je Džudo savezu Srbije pred turnir poklonila Vlada Japana preko ambasade u Beogradu.

Turnir su otvorili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, i prvi čovek Džudo saveza Srbije, Ivan Todorov, a među gostima bili su predsednik Evropske džudo unije, Sergej Solovječik i potpredsednik Mihal Vahun.

Najuspešnija nacija 10. izdanja beogradskog "Europen Judo Opena" bio je Izrael sa tri zlata i dve bronze, dok je najviše odličja osvojila Francuska - dva zlata, šest srebra i sedam bronzi.Tagovi:

Povezano

Sve vesti