Nišlije razočarane: Pobeđujemo, a traže se mane

Autor:

Kapiten Radničkog apelovao na sugrađane da podrže klub, umesto što kritikuju.

22
A- A A+
Radnički Niš Foto: MN Press

Kapiten fudbalera Radničkog iz Niša, Aleksandar Jovanović, kaže da je neprijatno iznenađen negativnim komentarima posle pobede protiv Javora (1:0) i plasmana na četvrto mesto tabele Superlige.

On se oglasio nakon transparenta navijačke grupe "Meraklije" na kojem je pisalo: "Pričaju se bajke, a ništa ne štima, prazne tribine nek' su opomena svima".

"Kao kapiten iznenađen sam zbog pojedinih negativnih komentara na igru Radničkog imajući u vidu da pobeđujemo i da smo u samom vrhu tabele. Posebno me, kao rođenog Nišliju, pogađa što kritike dolaze od strane pojedinih sugrađana, koji umesto da nas podrže kada pobeđujemo znaju samo da 'traže mane', odnosno izmišljaju probleme", izjavio je Jovanović.

Po njegovim rečima, svi iz Niša znaju s čim se Radnički suočavao pre dolaska aktuelne Uprave i da je klub skoro bio izbrisan sa fudbalske mape Srbije.

"A sada se borimo i ozbiljni smo konkurent za evropska takmičenja. Izgleda da se uspeh najteže prašta u Srbiji. Znam da su Meraklije uz Radnički, kao što su uvek i bile, a grupica ljudi pokušava da obmane javnost jer im očigledno ne odgovara finansijski oporavljeni klub".

Jovanović ističe da svi znaju kako je dolazak trenera Ivana Jevića pozitivno uticao na atmofseru u klubu.

"Naš cilj je u svakoj utakmici pobeda i mi nemamo dileme oko toga. Na kraju, kada se utakmica završi najvažnije je da Radnički dobije još tri boda. Mi nemamo ništa od toga da kažu da smo lepo igrali ali da smo izgubili, uostalom trener ima svoju taktiku, a na nama je da je realizujemo i time poboljšavamo rang na tabeli. Možda utakmica sa Javorom nije bila atraktivna za pojedince, ali mi smo ostvarili ono što smo planirali", zaključio je Jovanović.

Povezano

Sve vesti