• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival srpskog filma fantastike - evo programa!

Izvor MONDO/Tanjug

Otvara ga domaći film "Inkarnacija", a festival traje do 3. oktobra.

Festival srpskog filma fantastike (FSFF), 11. po redu, bice održan od 30. septembra do 3. oktobra u Domu omladine Beograda.

U okviru takmicarskog programa bice prikazano tridesetak filmova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, SAD-a, Rusije, Italije, Španije, Francuske i Danske, a na otvaranju publika ce gledati ostvarenje "Inkarnacija" Filipa Kovacevica.

Inkarnacija trejler
Izvor: YouTube

Više od 500 autora prijavilo je svoje filmove sa željom da osvoji festivalsku nagradu "Koskar", koja se dodeljuje u tri selekcije.

U domacoj takmicarskoj selekciji, nagrada "Koskar" dodeljuje se za najbolji film, najbolju pricu, najbolje vizuelne efekte, specijalno dostignuce i najbolji film po oceni publike.

U regionalnoj takmicarskoj selekciji, nagrada "Koskar" dodeljuje se za najbolji film snimljen na podrucju bivše Jugoslavije, dok se za "Koskara" u medunarodnoj takmicarskoj selekciji takmice selektovani filmovi iz celog sveta.

O dobitnicima "Koskara" odlucivace medunarodni troclani žiri.

U okviru prateceg programa festivala bice organizovan niz tribina, izložbi i performansa, a kao najava festivala, 30. septembra bice održana cetvrta beogradska zombi šetnja (Zombie walk), koja ce, kao i prethodne tri godine, biti humanitarnog karaktera.

Pocasni gosti 11. FSFF su ruski reditelj Viktor Boulankin, osnivac Ruskog medunarodnog festivala horor filma i nagrade "Kap" (Drop) koji ce predstaviti cak dva programa ruskih filmova fantastike, kao i turski reditelj Ðan Evrenol, beogradskoj publici poznat po filmu "Baskin" prikazanom na Festu pre nekoliko godina.

Njegovo najnovije ostvarenje "Domacica" (Housewife) beogradska publika pogledace poslednje veceri festivala, dan pre istanbulske premijere.

FSFF organizuje udruženje "Mladi kadrovi" iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a uz podršku Doma omladine Beograda i Filmskog centra Srbije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE