• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Sad u znaku knjige!

Izvor mondo.rs

Ko je čitao u javnom prevozu, dobio je knjigu, a to je samo uvod u Nedelju knjige u Novom Sadu.

 Novi Sad Nedelja knjiga Book talk 2017 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Trecu godinu za redom, organizatori regionalne književne konferencije "Book Talk 2017", obradovali su Novosadane u javnom prevozu knjigom.

Povezane vesti

Organizatori su poklonili knjige onima koje zateknu da citaju u javnom prevozu ili na stajalištu, a knjige su donirale izdavacke kuce "Laguna", "Clio" i "Vulkan". Novosadani su i ove godine bili oduševljeni akcijom, a volonteri su primetili da se ove godine više cita nego lane. Akcija se nastavlja i danas, dan uoci najvece regionalne književne konferencije.

Ove godine "Book Talk 2017" održava se u petak, 29. septembra, u dva prostora – Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog.

Tokom 14 panela, preko 60 pisaca, izdavaca, novinara, kriticara i drugih, razgovarace o problemima izdavaštva danas, Deklaraciji o zajednickom jeziku, književnoj kritici i novinarstvu u digitalnom dobu, kao i kreativnom pisanju u eri novih medija, pripremama Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, jugoslovenskom književnom nasledu, putopisnoj, skandinavskoj, erotskoj književnosti, domacoj fantastici i drugim temama.

Medu ucesnicima su: Ljiljana Habjanovic Ðurovic, Aleksandar Gatalica, Muharem Bazdulj, Ivan Ivanji, Vladimir Pištalo, Marina Krleža, Ante Tomic, Borka Pavicevic, Dževad Karahasan, Tijana Palkovljevic, Radovan Jokic, Zvonko Makovic, Svetlana Slapšak, Manjo Vukotic, Dejan Papic i mnogi drugi.

Walk&Talk: Razgovor sa omiljenim piscem tokom šetnje Novim Sadom održace se takode i ove godine. Ucesnici konferencije su prošle godine imali priliku da se druže sa Isidorom Bjelicom, prošetaju gradom i uživaju uz kafu i kolace u gradskoj poslasticarnici.

Organizatori Color Media Communications objavili su da su kotizacije za studente književnosti besplatne, uz prijavu, a ostali zainteresovani mogu da kupe kotizacije putem Gigstix mreže ili putem zvanicnog sajta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE