Sindikati protestovali ispred Vlade Srbije FOTO

Članovi nekoliko sindikata obrazovanja i zdravstva zatražili protestovali su danas ispred Vlade Srbije, tražeći da Nacrt zakona o zaposlenima u javnim službama bude povučen.

Sindikati traže povlačenje nacrta tog zakona jer smatraju da je diskriminatoran po sve zaposlene u tim delatnostima.

Protest je trajao oko sat vremena, a okupljeni su nosili transparente "solidarnost je naša snaga", "ne sme da prođe", "doveli ste nas na dno", "protiv terora vlasti", "ne menjajte loš zakon još gorim" i druge.

Ispred ulaza u zgradu Vlade bio je postavljen veliki transparent s natpisom "Javna služba - javno dobro, odbranimo javno dobro", što je bio i moto današnjeg protesta.

Pogledajte fotografije:Više govornika je ocenilo da je predloženi nacrt zakona u svakom pogledu diskriminatoran za zaposlene u obrazovanju, nauci, kulturi i socijalnoj zaštiti i najavilo da neće odustati od protesta dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Protest sindikata ispred Vlade 28. septembra


Skup je protekao bez incidenata, a tokom trajanja protesta bio je delimično obustavljen saobraćaj na uglu Kneza Miloša i Nemanjine ulice.

Izvor: TanjugProtest su organizovali Sindikat prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Novi sindikat zdravstva i Sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost.

Povezano

Sve vesti