Tanjug

Selaković:Poštujem odluku suda o Miškoviću, ali...

Autor:

Generalni sekretar u Predsedništvu Srbije Nikola Selaković rekao je da poštuje presudu Apelacionog suda o oslobađanju Miroslava Miškovića optužbi da je oštetio putarska preduzeća, ali da privatno misli da je sramna.

48
A- A A+

selaković, nikola selaković, zakletva, skupština, predsednik srbije, inaguracija, vučić predsednik Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Selaković je za Radio televiziju Vojvodine rekao da presudu Miškoviću prihvata kao osoba koja poštuje pravnu državu i za nju se zalaže, ali i da privatno smatra da je to sramna odluka.

Povodom komentara koji je dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Selaković je istakao da je Vučić izneo svoj stav.

Vučić: Evo vam tajkuni, neka pokradu sve

Na pitanje kako komentariše reči predsednika - "Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je u međuvremenu stvoreno", Selaković je rekao da je Vučić svestan svake reči koju izgovori i da se politikom bavi na način kako to niko u Srbiji do sada nije radio.

Upitan da li se ova izjava može smatrati pritiskom na sud, Selaković je rekao da je Vučić čovek koji se zalaže za pravnu državu i da ne razume u čemu bi njegov stav mogao biti pritisak na sud, jer njegovu odluku nije pobijao.

Apelacioni sud u Beogradu juče je pravosnažno oslobodio vlasnika Delta holdigna Miroslava Miškovića od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, dok je ukinuo deo prvostepene presude kojom je bio osuđen na pet godina zatvora i osam miliona dinara, zbog optužbi da je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.

Istim rešenjem, Apelacioni sud je naložio da mu ponovi pred Specijalnim sudom u Beogradu za utaju poreza zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, povrede Ustava Srbije kao i Evropske konvencije o ljudskim pravima.

U odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da je sudsko veće ovu odluku donelo jednoglasno.

Oslobođen Mišković!

Povezano

Sve vesti