Telekom Srbija

I Bečlije se divile "Teslinom vremeplovu"! (FOTO)

U organizaciji Telekoma Srbija i m:tel Austrija, sjajna multimedijalna predstava "Teslin vremeplov", prikazana je u petak uveče u Beču. Pogledajte atmosferu!

I Bečlije se divile "Teslinom vremeplovu"! (FOTO) Foto: MONDO/Stefan Stojanović

m:tel Austria, najmlađa članica Telekom Srbija grupe, podarila je građanima i posetiocima Beča nesvakidašnju multimedijalnu projekciju o velikom naučniku i genijalnom inovatoru Nikoli Tesli, bez čijih izuma ne bismo mogli da zamislimo savremeni način života.

Fasada Tehničkog univerziteta na Karlsplacu poslužila je veštom mladom umetniku Dušanu Jovoviću kao platno da "oslika" i dočara život i delo Nikole Tesle kroz ovaj audio-vizuelni spektakl.

Izvor: MONDO

"Velika mi je čast što je upravo u gradu poznatom po velikanima prosvetiteljstva i kulture ʹTeslin vremeplovʹ imao svoje premijerno prikazivanje izvan našeg regiona. Kompanija Telekom Srbija osmislila je ovaj autentičan projekat u želji da oda počast vizionaru koji je svojim genijalnim pronalascima ostavio neizbrisiv trag u društvu. U prilog simbolici ovog okupljanja govori i činjenica da je rad velikog Tesle za vreme njegovog života bio veoma cenjen od strane njegovih bečkih kolega, a Tehnički univerzitet u Beču dodelio mu je počasni doktorat 1908. godine", rekao je generalni direktor kompanije Telekom Srbija, Predrag Ćulibrk. 


On je istakao da se Telekom Srbija kontinuirano zalaže za promociju nauke i da se ovim projektom želelo da kroz spoj savremenih tehnologija i umetnosti, podrže inovacije i inspirišu neke buduće naučnike.

"Kompanija m:tel Austria prilagođava se željama i potrebama ljudi koji žive u Austriji, a imaju porodice, prijatelje i poslovne saradnike u Srbiji, BiH ili Crnoj Gori. Njima je od velikog značaja da imaju partnera od poverenja, koji će im pružiti uvek više kada su telekomunikacione usluge u pitanju, što zapravo predstavlja najveću konkurentsku prednost naše kompanije“, izjavio je direktor m:tel Austria Milenko Cvijanović.

Da li ste znali ovo o Nikoli Tesli?

Evo zašto je Tesla "bog nauke"

Pre projekcije "Teslinog vremeplov"“, okupljenim građanima su se obratili i predsednik Privredne komore Srbije Marko poslanik Ernst Voler, predsednik Odbora Gradskog veća za kulturu, nauku i sport kao i dr Valter Erlih Šupita, vicedekan Fakulteta za elektrotehniku i IT Tehničkog univerziteta koji je ovom prilikom generalnom direktoru Telekoma Srbija uručio faksimil telegrama Nikole Tesle.

Pomenuti telegram slavni naučnik je 11. marta 1908. godine poslao iz Njujorka Tehničkom univerzitetu u Beču kako bi se zahvalio na dodeljenom počasnom doktoratu.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović"Teslin vremeplov" je nedavno dobio prestižno priznanje BalCannes 2017 za najbolji regionalni projekat, a 2016. godine nagrađen je evropskom nagradom "PR Excellence Award" kao jedan od pet najboljih projekata u kategoriji "Nauka i obrazovanje".

Nikola Tesla predvideo pametni telefon?

Nele Karajlić uradio ono što Spilberg ne sme! VIDEO


MONDO TV PRILOG O "TESLINOM VREMEPLOVU"

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti