• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TVOJ SVET MUZIKE: Dolazi Ivo Pogorelić!

Izvor MONDO/Tanjug

Jedan od najznačajnijih pijanista današnjice dolazi u Beograd uz pomoć kompanije mts.

Ivo Pogorelic nastupice 18. decembra na sceni Beogradskog kolarca u okviru programa trece sezone Ciklus "Kolarac tvoj svet muzike", najavili su organizatori.

Povezane vesti

Prema recima Mirjane Lazarevic iz Centra za muziku, ceo ciklus ekskluzivnih koncerta ostvaren je uz pomoc mts-a.

"Jako smo zadovoljni što ce tako znacajnan umetnik kao što je Ivo Pogorelic doci posle skoro 30 godina u Beograd. Trebalo nam je deset godina pregovaranja da obezbedimo gostovanje Ive Pogorelica na sceni Kolarca. On ce u Beogradu svirati kompozicije Klementija, Hajdna, Betovena, Šopena, Lista i Ravela. Nemamo koncertnu agenciju koja se bavi dovodenjem velikih muzickih zvezda i time je naš uspeh veci", kazala je Lazarevic.

Ona je napomenula da su konacno sakupljena sredstva za kupovinu novog koncertnog klavira za Kolarcevu zadužbinu.

"Pogorelic ce u novembru odabrati Stenvej klavir za koji smo razlicitim programima i konkursom kod Ministarstva pravde uspeli da sakupimo sredstva. Taj klavir ce do kraja godine doci u Kolarac", kazala je Lazarevic.

Ona je napomenula da je ciklus "Kolarac tvoj svet muzike" otvoren za programe za koje publike pokazuje veliko interesovanje.

"Trudimo se da ispunimo želje publike, ali i da cujemo sa scene neke umetnike koji ne dolaze cesto u Beograd", kazala je Lazarevic.

Ciklus ima pet koncerata.

Prvi ce pred beogradsku publiku u Kolarcu 14. novembra izaci Poljski vokalni ansambl Capella Cracoviensis koji ce izvesti kompozicije Mendelsona, Monteverdija, Šimanovskog , Perta i Zilenskog. Rec je o profesionalnom ansamblu koji cine mešoviti hor i simfonijski orkestar sa sedištem u Krakovu. Oni izvode ranu muziku, renesansnu polifoniju, poljski barok i klasicnu kamernu muziku na istrumentima epohe.

Za rodendan Velike dvorane Kolarceve zadužbine, 4. februara nastupice naš violinista Nemanja Radulovic, i orkestar Double Sens koji baš tada slavi 10 godina postojanja.

Pre beogradskog nastupa predviden je koncert u Parizu tako da ce orkestar koji cine francuski i srpski muzicari na dva mesta slaviti jubilej.

Do kraja ciklusa 6. marta nastupice Klavirski trio Gelius iz Minhena u kojem svira naš violinista Sretena Krstic, a 23. aprila pred beogradsku publiku izaci ce slavni violinista Žil Apap i bend Meduoteran u kojem Srdan Vukašinovic svira harmoniku.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milica

Ovo niko ne komentarise samo Ceca i deca uzas.

Duša

Divne vesti sa Kolarca, samo da prevazidju krizu!

Milica

Bravo!!!

SERIJE