Zimnica za premijerku Brnabić (FOTO)

Premijerka Ana Brnabić otvorila je danas u Koceljevi 9. privredno-turističku manifestaciju "Festival zimnice". Ovogodišnji festival okupio je više od 220 izlagača, a svake godine ovu manifestaciju poseti oko 15.000 ljudi.

2
A- A A+

Premijerka je obilazila tezge, na kojima se, osim zimnici mogu videti raznorazni proizvodi od mesa, ali i slatkiša.

Dok je razgovarala sa izlagačima, mnogi su joj davali teglice sa ajvarom i drugu zimnicu jer veruju da ona nema mnogo vremena da se sama posveti pravljenju zimnice, piše “Alo”.

Inače, za dva dana, koliko traje festival, proda se između 700 i 2.000 zimnica.

"Ovo je deveta manifestacija. Sledeća je jubilarna, pa će vam doći cela vlada", rekla je Brnabić jednom izlagaču dok je razgledala tezge.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Tokom zvaničnog govora, premijerka je poručila da će država nastaviti da pomaže poljoprivrednike i slične festivale.

Zimnica došla na red!

"Podržaćemo Koceljevu, podržaćemo celu Mačvu. Mislim da je u poslednje vreme otvoreno 1.050 radnih mesta, jedna od većih fabrika je Rauh, ali ne treba da se oslanjamo samo na strane investitore i to je ono što Koceljeva dobro radi, oslanjate se na vaše preduzetnike, poljoprivrednike", rekla je Brnabić i dodala da je zadovoljna što se puno njih javilo za subvencije za nabavku traktora, kao i za podršku mladim poljoprivrednicima, koja je ove godine višestruko veća.

Povezano

Sve vesti