• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAŽLJIVO SA STRUJOM: Od danas novi udar po džepu

Izvor MONDO/Agencije

Struja u Srbiji je od danas skuplja za oko 2%, a poskupljenje se odnosi na domaćinstva.

 Poskupela struja Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je, početkom septembra, najavljujući poskupljenje struje, rekao da će ono u proseku iznositi oko evro po domaćinstvu, a prema računici Agencije za energetiku i upola manje.

Obe račnice treba uzeti uslovno, jer ono što je "prosečno" obično se ne slaže, i to u po potrošača lošijoj varijanti, sa onim što se kasnije nađe na računu.  To je onaj grafik na kojem vam pokažu koliko ste potroili više od "prosečnog domačinstva u Srbiji".

Suša je ali EPS nije uvozio struju, dapače

Ministr je tada rekao da je to još jedna od mera u sklopu paketa za restrukturisanje EPS i došla je iz razgovora sa MMF-om.

"Građani će to poskupljenje videti na računima u novembru", kazao je tada Antić.

Prosečna cena za domaćinstva, bez uračunatih poreza, akcize i naknade za obnovljive izvore energije, od danas je 6,6 dinara po kilovatu.

Savet Agencije za energetiku Srbije se saglasio sa odlukom da se cena električne energije za domaćinstva i male kupce poveća za dva odsto od 1. oktobra, a mesečni račun za struju prosečnog građanina će biti povećan za 68 dinara, navedeno je u saopštenju Agencije.

Kako su iz Ministarstva naveli, Srbija ostaje država sa ubedljivo najnižom cenom električne energije u Evropi, daleko ispod cena u regionu.

"Struja je kod nas jeftinija 19 odsto nego u Makedoniji, 20 odsto nego u Albaniji, 21 odsto nego u BiH, 31 odsto je niža cena nego u Crnoj Gori i 50 odsto nego u Hrvatskoj."

Komentari 90

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Narod je drzava

Drugi ce se ponasati prema vama onako kako im vi dozvolite!Ko je odgovoran za ovo sto se desava?Mi!!!

Cornholio

NARODE, DIŽI SE...!!!!!!!

Au

Ja u Norveskoj plaćam jeftiniji kilovat! Čak i kada dodaš prenos struje kao drugu stavku opet račun bude manji nego u Srbiji! Kako je moguće da struja bude jeftinija u zemlji koja ima u toj oblasti bruto plate najmanje 3500 eura?! Kolika je bruto plata u Srbiji? Uz sva natezanja sumnjam da prelazi 1000 eura u toj oblasti. Kako je onda moguće da pored jeftinije radne snage i sigurno manjih drugih troškova da cena struje bude veća?! Ovo stvarno zvuci nadrealno!

special image