Mudrinski operisan, pred dugom pauzom

Autor:

Centarfor Čukaričkog ozbiljno je povređen prilikom najblaže rečeno neobazrivog starta Evertona Luiza. Mudrinski operisan, pauza 6 meseci. Čukariki podsetio i na povredu Petra Bojića, baš protiv Partizana.

Mudrinski operisan, pred dugom pauzom Foto: MN Press

Bod koji je Čukarički doneo sa gostovanja Partizanu (0:0), iz perspektive "brđana" je ostao u senci povrede Ognjena Mudrinskog.

Dvadesetpetogodišnji napadač, letos doveden iz Spartaka prevezen je u Urgentni centar posle starta Evertona Luiza, a lekari su utvrdili da se radi o prelomu potkolenice i kidanju ligamenata i da mu predstoji operacija i dug oporavak.

"Svi u klubu smo potrešeni zbog teške povrede snažnog špica, kom želimo da bude snažan i u ovoj situaciji. Ognjene, izdrži i vrati se jači na teren - svi smo uz tebe!", objavljeno je na Instagram profilu Čukaričkog.

Trener Nenad Lalatović odmah posle utakmice je izjavio da je njegov tim doživeo ozbiljan udarac.

"Mudri je moj jedini špic igrač. Naš gazda ga je platio 200.000 evra. Znam da Everton nije to namerno uradio, ali nije ispao fer-plej igrač... Zasmetalo mi je njegovo ponašanje i takav start. Na Mudrinskog sada sigurno neću moći da računam šest do osam meseci", rekao je Lalatović.

U ponedeljak oko 13.30 časova iz Čukaričkog je saopšteno da je Mudrinski operisan na ortopediji Kliničkog centra Srbje i da su prve procene da neće igrati najmanje 6 meseci.

Fizioterapeut Čukaričkog Srećko Mihailović, koji je bio kod Mudrinskog u bolnici po završetku hiruške intervencije, kaže da je fudbaler to dobro podneo, ali da je reč o povredi koja spada među najteže u fudbalu i da mu predstoji dug oporavak.

Klub sa Banovog brda je podsetio da se "ista situacija desila u utakmici protiv Partizana i u aprilu 2016. kad je teško povređen igrač Čukaričkog Petar Bojić odnosno pokidani su mu prednji ukršteni ligamenti, posle čega je operisan, a na teren se vratio krajem godine". 

Sve vesti