mondo.rs

Lik iz kultne reklame "Idem kod KluzA" u Beogradu

Autor:

On je Kenijac i zove se Stiv Hanington, ali u Srbiji ga znao kao "Stevu Šumadinca". Oni stariji sećaju se reklame i njegove rečenice: "Mače, idem kod KluzA?". Gostuje u Elektropioniru, u subotu 7. oktobra.

6
A- A A+

Posle više od 30 godina čuveni Kenijac Stiv Hanington, čije je pravo ime Đungo Čokue, vratio se u Srbiju, u zemlju u kojoj ga i dan-danas pamte po reklami za odeću "Kluz".

Ta reklama je išla, otprilike, ovako: svi prolaznici koje pitaju gde ideš, odgovaraju, idem u Kluz. Neko se dosetio da i Stiva, odnosno "Stevu Šumadinca", ubaci u reklamu. "Ćao Stiv, hoćeš na fakultet?", pita ga jedna devojka, a on odgovara: "Mače, idem kod KluzA".

Reklama, odnosno ta rečenica, vrlo brzo ušla je u govor svih. I mlađi i stariji bi na pitanje: "Gde ideš?", odgovarali u stili Stiva: "Idem kod KluzA".

Stivova popularnost rasla je iz dana u dan. Gostovao je kod Milovana Ilića-Minimaksa sa Lepom Brenom, a čak je imao i epozodnu rolu u kultnom filmu "Laf u srcu", kada glavni lekar okupi stažiste. Nikola Simić, koji leži u krevetu posle "stative u Tuzli", udara po ruci stažistu iz Kenije, koji potom kaže: "Mislim da ovoga treba izbaciti iz bolnice".

Tesna koža Foto: MONDO/gif

Stiv, koga je otac pre više decenija poslao u Beograd da studira medicinu, održaće koncert u beogradskom Elektropioniru, u subotu 7. oktobra.

"Steva Šumadinac" je imao nekoliko svojih TV emisija, bavio se i umetnošću, glumom i muzikom, sarađivao je sa Sanjom Ilićem, Slađanom Milošević, Borom Čorbom, Zoranom Modlijem… Snimio je i nekoliko singlova i dva albuma.

Organizatori ovako najavljuju nastup: "Biće to žurka kakvu Beograd dugo nije video, ali koju će dugo pamtiti".

Pretprodaja karata u kafeu Sikarica, Skadarska 22 i DD Tickets po ceni od 500 dinara.

EVO JEDNE NJEGOVE PESME

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti