Holističko-rehabilitacioni centar u Staroj Pazovi

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Anton Skala" otvoren je holističko-rehabilitacioni centar "Oslonac".

0
A- A A+

"Oslonac" je  rezultat zajedničkog projekta opštine Stara Pazova i Delegacije EU u Srbiji, a trenutni kapacitet Centra je za oko 30 dece i mladih sa različitim razvojnim poteškoćama (poremećaji pažnje i različite vrste senzornog oštećenja).

Centar je jedinstven u Srbiji jer pruža inovativne terapije u vidu senzorne sobe, bele sobe i halo-terapiju (slana soba) uz stručnu pomoć defektologa i psihologa.

Holističko-rehabilitacioni centar "Oslonac" obuhvata kombinaciju različitih tipova terapija namenjenih osobama sa invaliditetom kako bi prevazišle fizičke i sociološke barijere unutar svoje zajednice kroz holistički pristup pojedincu i njegovom okruženju u oblasti zdravstva, obrazovanja, razvoja veština i osnaživanja socijalne inkluzije.

Centar će svojim korisnicima omogućiti nekoliko vrsta pomoći: psihološku, medicinsku pomoć i fizioterapiju.

"Drago nam je što je Delegacija EU u Srbiji dodelila sredstva za realizaciju ovog značajnog projekta opštini Stara Pazova. Zajednički rad na izgradnji Centra omogućio je da se bolje upoznamo sa potrebama osetljivih grupa i načinima za njihovo što bolje uključivanje u zajednicu. Stara Pazova će nastaviti da pomaže finansiranje Centra jer smatramo da je preduslov zdrave zajednice postojanje jednakih šansi za sve", rekao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

Više o projektu možete saznati na www.socijalnainkluzija.rs

Povezano

Sve vesti