MONDO/Tanjug

"Polanski me je silovao kada sam imala 15 godina"

Autor:

Nemica tužila Polanskog za silovanje posle 45 godina. Zašto je progovorila tek sad: "Moja majka bi doživela srčani udar. Bilo me je sramota da pričam o tome"

10
A- A A+

Nemica Renate Langer podnela je prijavu protiv reditelja Romana Polanskog zbog silovanja pre 45 godina, koje se navodno dogodilo u njegovoj kući u jednom alpskom odmaralištu, saopštile su švajcarske vlasti danas.

Langer (61) je podnela prijavu policiji u Sent Galenu prošle nedelje tvrdeći da ju je Polanski (84) silovao u svojoj kući u Gštadu u Alpima u februaru 1972. godine, saopštili su policija i regionalno tužilaštvo.

Advokat Polanskog Erv Temim rekao je za AP da još nije razgovarao sa njim o tome. Linger je za "Njujork tajms" izjavila da je čekala s prijavom za silovanje jer je brinula kako će na to reagovati njeni roditelji, koji su nedavno preminuli.

Kako je objasnila, u Gštad je otišla jer ju je Polanski pozvao na kasting za film. Ona je u to vreme radila kao model u Minhenu.

Polanski je pobegao iz SAD u Francusku 1978. godine nakon što je proglašen krivim za silovanje tada maloletne Samante Gejmer u Kaliforniji.

Gejmer je letos zatražila od suda da odbaci njenu tužbu protiv reditelja, navodeći da veruje da je njegov višedecenijski egzil dovoljna kazna.

Povezano

Sve vesti