Beta

Koliko košta skandiranje "UČK" i "Velika Albanija"

Autor:

Naravno, kazna je isključivo novčana.

2
A- A A+


Svetska fudbalska federacija (Fifa) sankcionisala je u sredu Fudbalsku federaciju Albanije zbog "nacionalističkog i političkog skandiranja albanskih navijača" na utakmici s Makedonijom.

Albanija je kažnjena s 30.000 franaka, uz dodatnu opomenu zbog albanskog nacionalizma, političkog skandiranja i paljenja pirotehnike za vreme utakmice kvalifikacija za Svetskog prvenstvo protiv Makedonije, koja je odigrana u makedonskom gradiću Strumici i završila nerešenim rezultatom 1:1.

Na toj utakmici bilo je oko 300 navijača iz Albanije, koji su se skoro tokom cele utakmice nedolično ponašali, uz brojna nacionalistička skandiranja, kao što je "UČK, UČK", "Velika Albanija", "Ilirida" i upotrebu zapaljivih predmeta, što je izazvalo kašnjenje početka poluvremena.

Agencija MIA navodi da je kaznu Fife zaradila je i Fudbalska federacija Makedonije u visini od 5.000 franaka, uz opomenu. Disciplinska komisija Fife je izrekla i opomenu izraelskoj federaciji za meč protiv Makedonije u Haifi, na kojem su bacani tvrdi predmeti na teren.

Povezano

Sve vesti