Božo Vrećo u Centru "Sava"

Autor:

Umetnik i muzičar iz Sarajeva, nastupiće pred beogradskom publikom 3. decembra u Centru "Sava".

3
A- A A+

Umetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tokom poslednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svetska muzička senzacija. "New York Times" je ovog lirskog tenora nedavno okarakterisao kao "čoveka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše", te ga dodatno istakao kao sinonim potpune slobode, a 3. decembra ćemo imati priliku da ga uživo poslušamo u Centru "Sava" u Beogradu.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu "a capella" interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a poslednji pod nazivom "Pandora".

"Udajem se za Beograđanina"

Božo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko navrata je javno izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali "onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svetlost dana i zasjao punim sjajem".

Na repertoaru nejgovih koncerata uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo je uvrstio i autorske sevdalinke, gde je svojim stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

Kraj ljubavi: Otkrio da ga dečko vara!

"Jako sam srećan, Centar 'Sava' je san svakog pevača. Izuzetno se radujem toj sinergiji i atmosferi 3. decembra, repertoar se oblikuje, haljine se šiju, karte se kupuju i sve je rekao bih pod kontrolom i onako kako treba biti. Zahvalan sam mom producentu Tomislavu Kašljeviću i celoj ekipi koja brine da sve bude čarobno, medijima i mojoj vernoj publici koja je sve brojnija. Beograd je oduvek deo mene i moje ljubavi pa zato koncerti u njemu i jesu moja intimna ljubavna priča i zato se toliko vole. Moji gosti su moji prijatelji te noći i siguran sam da ćemo stvoriti noć za pamćenje zato i pozivam sve da dođu jer moji koncerti su uvek drugačiji i nisu samo koncert, oni su deo i našeg životnog iskustva, slobode i oslobađanja, ljubavi i žrtve za ono u šta svim srcem verujemo, vere u nas same. Pevaćemo zajedno, plesati, smejati se i plakati, to je sevdah zapravo, to sam ja!",izjavio je Božo Vrećo.

Karte su u prodaji na blagajni SC kao i na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 1.300, 1.600, 1.900 i 2.300 dinara.

Povezano

Sve vesti