Telekom Srbija

Bira se najbolja aplikacija u regionu

Kompanija Telekom Srbija raspisala je novi ciklus mts app konkursa, koji od ove godine ima regionalni karakter.

Bira se najbolja aplikacija u regionu Foto: mts

Konkurs za izradu aplikacija u Android i iOS sistemu, u kojem učestvuju talentovani đaci srednjih škola iz Srbije sa specijalizovanim odeljenjima za matematiku i informatiku, uvršten je u selekciju evropske organizacije CSR Europe. Posle uspeha koji je zabeležio u Srbiji, prema istim pravilima konkurs će biti realizovan i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, u organizaciji m:tel Banja Luka i m:tel Podgorica.

Timovi učenika takmičiće se u državnom finalu, sa vršnjacima iz svoje zemlje, a ukoliko njihova aplikacija bude među pet najboljih, stiču pravo da se nađu u konkurenciji "Regionalnog app izazova" i takmiče se sa učeničkim timovima iz susedstva.

Na oba nivoa takmičenja - državnom i regionalnom finalu, vrednuje se ideja, kompleksnost rešenja, inovativnost, a posebnu prednost aplikaciji daje njena društveno-korisna namena i doprinos razvoju neke od mts usluga.

Upoznajte pobednike mts app konkursa iza 2016. godine

Za mesto među pet najboljih u Srbiji i vredne mobilne telefone nadmetaće se timovi učenika iz 14 gimnazija od Sente do Niša - timovi Matematičke gimnazije u Beogradu, Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu, Prve kragujevačke gimnazije, Valjevske gimnazije, Gimnazije „Bolyai“ u Senti, Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu, Gimnazije Kraljevo, Računarske gimnazije u Beogradu, Gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu, Šabačke gimnazije, Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege, Mitrovačke gimnazije iz Sremske Mitrovice, Prve beogradske gimnazije i Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Jagodine.

Glavnu nagradu na "Regionalnom app izazovu" predstavljaće poseta konferenciji IDTechEx Show u Berlinu, u aprilu sledeće godine, a biće dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost.

Organizujući mts app konkurs, Telekom Srbija nastavlja da podržava mlade talente i daje podsticaj njihovom usavršavanju u oblasti savremenih tehnoloških i komunikacionih rešenja, bez kojih bi danas svakodnevni život bio nezamisliv.

Povezano

Sve vesti